4. 2. 2009.

Tribute to Dino: Okupiće 35.000 ljudi!


Za potrebe Festivala elektronske muzike "Tribute to Dino" koji će se na splitskim Bačvicama održati 21. 06., po prvi put u Hrvatskoj izgradiće se pozornica u moru, otkrio je splitski menadžer Ivica Bubalo na nedavnoj promociji vinilnog LP izdanja Dvornikovog albuma "Pandorina kutija"

Spektakl koji je pre nekoliko dana kao ideju i mogućnost najavila Danijela Dvornik, Dinova udovica, sada postaje siguran projekat koji će u organizaciji predvoditi Bubalo:
- Završavamo pregovore s firmom koja će na Bačvicama napraviti morsku binu, a kontaktirali smo i stručnjake kako bismo utanačili preciznu satnicu festivala. Naime, kako se cijela fešta održava na poznatom splitskom kupalištu, događaj će se morati odvijati u vrijeme oseke, jer je tada more na Bačvicama visoko dvadesetak centimetara.
Bubalo otkriva plan prema kojem će oko 15.000 gledalaca zbivanja na sceni pratiti u moru, dok bi ostatak od oko 20.000 ljudi bio smešten na plaži. I siguran je da će ovoga leta toliko publike biti na Bačvicama, što Splićana, što turista koji će u to vreme biti na Jadranu.
- Prvog dana našeg festivala, koji će se održati na Svjetski dan glazbe, nastupit će izvođači elektroničke muzike s kojom je i sam Dino rado eksperimentirao. Dan kasnije nastupit će glazbenici i autori koji su, svatko na svoj način, sudjelovali u Dinovom životu, poput Olivera Dragojevića, Josipe Lisac, Marijana Bana, Gibonnija... Svi oni otpjevat će poneku od Dinovih skladbi, a njihov koncert bit će popraćen dokumentarnim filmom o Dinu koji će biti prikazan na video-zidovima – izjavila je za Jutarnji list Danijela Dvornik.

Нема коментара: