4. 2. 2009.

Diskurz: Sve što od muzike želite


Riječki punk trio Diskurz, po mnogima najjače novo ime undergrounda u Hrvatskoj, potpisali su diskografski ugovor s "Dallasom" i ovih dana završavaju rad na svom debi albumu

- U sezoni kad obeležavamo tri decenije punka dobili smo bend koji će nas svojom žestinom i buntom baciti u vreme kad je muzika ozbiljno menjala svet. Uprkos brojnim pokušajima malo je kome, u ex YU okvirima, uspelo da zvuče kao što zvuče Diskurz. Oštro, brzo, glasno, usvirano, naslušano, prepuno emocija koje cure iz svakog riffa, iz svakog usklika – obaveštava izdavač.
Diskurz čine Bojan (gitara, vokal), Ritoša (bubnjevi) i Žiko (bas), svi u ranim 20-im godinama, a grupu su oformili još dok su bili maloletni.
Za prvi album napravili su više od 15 pesama od kojih je 13 snimljeno kod Bore u riječkom "Studiju za sirotinju" tokom zadnja dva meseca prošle godine, dok će se masteringom pozabaviti poznati slovenački producent Janez Križaj.
Njihov diskografski debi će se zvati "U protivnom", a najavljuju ga s prvim singlom "Želite". Koliko su žestoki, možete čuti na njihovoj MySpace stranici.

Нема коментара: