4. 2. 2009.

Marčelo: „Treća strana medalje” i u Hrvatskoj


Srpski reper Marčelo novi album „Treća strana medalje” nedavno je objavio u Hrvatskoj preko „Aquarius Recordsa”, a za 4. april zakazao je koncert u Domu omladine Beograda

Zagrebački „Aquarius” je Marčela najavio kao „jednog od najpoznatijih hiphopera u matičnoj i susednim zemljama”, uz opasku da album donosi „novi zvuk, prošaran značajnim iznenađenjima, ostavljenim slušaocima za otkrivanje”, među kojima je gostovanje džipsi benda Kal u pesmi „Krasnokalipsa”.
Reper, čije je pravo ime Marko Šelić, nastupiće 20. februara u Sarajevu, 27. februara u Ljubljani, 28. februara u Murskoj Soboti, a zatim sa svojim pratećim „Šok orkestrom” 6. marta u klubu „Kupe” u Pančevu, 28. marta u novosadskom klubu „Trema” i 4. aprila u DOB-u. Posle izlaska žanrovski raznovrsne „Treće strane medalje”, Šelić se nedavno obratio fanovima pismom u kome je saopštio da se sa novim albumom više ne smatra pripadnikom srpske rep scene.
- Otišao sam sa rep scene u nekakav fjužn, ili kako god želite da ga nazovete, u okviru koga i dalje stvaram. Ali kako ni teme ni muzika nisu reperske, sam sam proglasio da to nije rep, jer ne želim da vređam dalje rep scenu koja me toliko lepo mrzi na sva zvona... Idemo dalje, gde kod kreativnost povede - naveo je Marčelo.

Нема коментара: