8. 2. 2009.

Josipa Lisac: Dan za ljubav i za njen novi album


Novi studijski album Josipe Lisac pod nazivom "Živim po svome", koji je prošle godine najavljen singlovima "1000 razloga" i "Svijet oko nas", izlazi 14. 02.

Album je snimljen u saradnji s Elvisom Stanićem. Prvi put su Josipa i Elvis zajedno radili u pesmi "Paučina" koju su izveli na festivalu Melodije Kvarnera 2001. godine. Saradnju su obnovili 2006. na Elvisovom albumu "Bolja strana svijeta" gde je Josipa sjajno izvela pesmu "Posve slobodna" na francuskom i hrvatskom jeziku.
Pitki jazz u snažnoj interpretaciji Josipe Lisac svideo se i njenoj brojnoj publici, stoga je saradnja nastavljena i na njenom novom albumu.
Osim Elvisa, autorsku ekipu čine Meri Trošelj, Jani Hace, Alka Vuica, Srđan Sekulović Skansi te Meri Cetinić. Instrumentalistički doprinos dali su David Gazarov (klavir), Josip Grah (truba), Boško Petrović (vibrafon), Andrea Vicary (klavir), Primož Fleischmann (saxsofon), Branimir Gazdik (bubnjevi), Deniz Razz (alto sax) koji su uz sjajnu produkciju Elvisa Stanića učinili ovaj album zaista posebnim.
Osim novih pesama, na novom albumu nalazi se i song Drage Mlinarca "Helena lijepa i ja u kiši" koju je Josipa Lisac izvela na koncertu u Počast pesmama Drage Mlinaraca održanom u Boogaloo 2005. gde je oduševila prisutne svojom interpretacijom u koju je dodala i odličan tekst Romane Brolih.



Josipin poslednji studijski album "Život", čiju produkciju potpisuje Gojko Tomljanović, objavljen je 2000. U međuvremenu je Josipa Lisac objavila dvostruki "Live album" (2002.), "The platinum collection" (2007.) te DVD "Koncert ljubavi u čast Karla Metikoša" - sjajan koncert koji je održan 03. 12. 2006. u zagrebačkom HNK.
Koncertno predstavljanje novog albuma "Živim po svome" najavljeno je za Dan zaljubljenih 14. 02. u ZeKaeM-u i istog dana album će biti u zvaničnoj prodaji u Hrvatskoj.

Нема коментара: