8. 2. 2009.

Frenkie: Novi album u 2009.


Nakon prva dva singla "Povratka Cigana" i "Ja ne znam", 'najbrži i najkontroverzniji reper na Balkanu' Frenkie izbacuje treći i poslednji singl za pesmu "Prepoznaj" sa albuma "Povratak Cigana". Singl prati i spot koji će se uskoro moći da se vide u svim muzičkim TV emisijama, a u spotu se pojavljuje i Hamza koji je Frenkijev gost na spomenutom singlu

U spotu su korišteni video snimci s turneja s Edom Maajkom dok su ostali kadrovi snimljeni u Tuzli. Produkciju i montažu potpisuje mlada producentska ekipa "M Art" iz Tuzle.
Ovim singlom i spotom Frenkie završava "priču" zvanu "Povratak Cigana", a ujedno i najavljuje početak pripreme novog albuma koji bi trebao biti dovršen još ove godine. Većina tekstova i beatova već su spremni, no ono što će definitivno obeležiti novi album je što će veći deo produkcije raditi Edo Maajka glavom i bradom. Zajedničkim radom na albumu obojica očekuju i najavljuju najbolje Frenkijevo izdanje do sada, a koje će uključivati i zanimljiva gostovanja.


Podsećamo, Frenkie je 2008. godine ostvario spektakularnu saradnju godine kada se njegova pesma "Soundtrack" sa njegovog prvog albuma "Odličan CD" izdanog 2005. godine pod etiketom Menarta, uspela uvrstiti u muzičku podlogu velikog hollywoodskog 150 miliona dolara vrednog blockbustera "The incredible Hulk" režisera Louisa Letterriera.
Frenkie, poznat po karakterističnom energičnom repovanju i mnogobrojnim nastupima s Edom Maajkom, započeo je svoju karijeru puno pre 2005. godine kada mu je izašao album prvenac "Odličan CD". Album koji je hvaljen od publike i kritike, proglašen je za jedan od najboljih debitantskih albuma 2005. godine, a iste je godine u Jutarnjem listu završio na četvrtom mestu top liste najboljih albuma godine.
Godine 2007. Frenkie izbacuje svoj drugi hip-hop album "Povratak Cigana" na kojem mu gostuju Edo Maajka, Damir Avdić i Crni zvuk. "Povratak Cigana" ispunjen je energičnim repovanjem koje je postalo prepoznatljiv izraz Frenkija kroz rad s Edom, Remi, Baby Dooksom, Marčelom i ostalima.

Нема коментара: