6. 1. 2009.

Slaptrap i Nežni Dalibor: Novogodišnja žurka u Vranju



U Omladinskom Kulturnom Centru u Vranju 03.01. je održana novogodišnja svirka bendova Slaptrap i Nežni Dalibor. Kao podrška bendovima, muziku je pustao DJ Angry. Ovi grupe su svoje debi albume objavili u okviru edicije Nova srpska scena
Autor Nemanja Đorđević /balkanrock

Vranje (za one koji ne znaju) je grad na jugu Srbije sa preko 70.000 stanovnika. Kao i većina manjih gradova, opako je zaostao što se kulture i muzike tiče. Retko se organizuju svirke i koncerti, u gradu postoji jedan (čitaj jedan) prostor za svirke. Sama činjenica da je koncert ovakvog tipa održan može se smatrati uspehom.
Svirka je krenula nešto posle 21h nastupom mladog novosadskog trija Slaptrap. Bend je svoj debi album „Mlad i perspektivan“ izdao početkom decembra, tako da im je ovo bila odlična prilika da ga prezentuju. Sviraju funk rock i ne mogu da ne primetim da malo i podsećaju na DLM. Od samog starta imali su sitnih tehničkih problema, ali uprkos tome, uspeli su da odsviraju pun sat energične svirke. Sramežljiva vranjska publika ih nije nešto posebno prihvatila, samo je pojedine pesme nagradila burnim aplauzom. „Funk antena“, „Ja nisam lenj“ i pogotovo „Neprilagođen“ su bile upečatljive pesme te večeri.


Nakon Slaptrapa i kratke pauze na binu se pojavljuju „domaćini“ Nežni Dalibor. Bend koji je svoje početke imao baš u ovom gradu, svratio je opet posle uspešnog održanog koncerta prošle godine sa Jarbolima i Žene Kese. Od samog početka se videlo da sviraju među svojima. Vrlo zreo nastup. Zvuče perfektno. Tek od treće pesme se priključio i četvrti član Dalibora, Profesor na gitari gde je sama muzika dobila na energiji. Bend je odsvirao sve pesme sa albuma „Sredstva i veštine“ kao i par nedovršenih numera, instrumentala koji spremaju za sledeći album. Gitarske deonice su za svaku pohvalu, na neki specifičan način se uvlače pod kožu slušaoca i pokreću na igru. Ivičin glas je bio za svaku pohvalu. U prvim redovima publika je skakala i pevala sa bendom, dok je ostatak mase ostao relativno statičan. Moram priznati da se prostor kluba OKCE solidno popunio, bilo je nešto više od 200 ljudi što je za sam hepening veliki uspeh. Favoriti publike i u Vranju su bile „Kratka šetnja“, „Metronom“, „Vekovi“ i naravno „Ti si sam“ za koju su uradili spot.

Posle dva bisa, na kojima je vranjska publika insistirala, Dalibori su ponovili Vekove kao i Metronom koja je publika u glas tražila. Nakon njih DJ Angry je krenuo sa svojim setovima koji su varirali od dubstepa do mtv remixa.

Svaka čast organizatoru kao i bendovima koji su nam ulepšali veče, podarili nam novogodišnju svirku koja će se još prepričavati. Zadovoljna publika je polako napuštala OKCE. Jedno veliko hvala Slaptrapu i Nežnom Daliboru, ne zaboravite, ovo su mladi bendovi, sjajna budućnost je pred njima.

Нема коментара: