15. 1. 2009.

The Rasmus: Otkazan koncert u Beogradu


Iako je sastav The Rasmus najavio na svom zvaničnom sajtu da će 11. februara ove godine održati koncert u Beogradu taj koncert je otkazan. Umesto koncerta u Beogradu bend će održati koncert u Skoplju, u klubu Hard Rock, istog datuma, tj. 11. februara
KontraWeb

Na sajtu se ne nalazi vest ili objašnjenje zašto je koncert iz Beograda prebačen za Makedoniju ali kako Kontra magazin nezvanično saznaje beogradski organizator koncerta nije platio prvi deo honorara bendu niti je odgovarao na mailove koje mu je upućivao menadžment benda. Niko od domaćih promoter nije zvanično najavio koncert iako je bend ovu informaciju objavio na svom sajtu još prošle godine.

The Rasmus se nalaze na velikoj evropskoj turneji na kojoj promovišu novi studijski album "Black Roses". Izdanje koje je producirao Desmond Child (Alice Cooper, Kiss, Bon Jovi, Aerosmith, Ricky Martin, Cher) u prodaji se nalazi od 29. septembra ove godine i sadrži 12 pesama. Bend The Rasmus postoji od 1993. godine i do sada su objavili sedam albuma. Internacionalni uspeh su postigli sa pesmom "In the Shadows" 2003. godine koja je postal planetarni hit a objavljena je na petom albumu benda pod nazivom "Dead Letters". Ovaj album je do sada prodat u preko 1,5 miliona kopija. Pokretačku snagu benda čini pevač Lauri Ylönen, koji je glavni tekstopisac i kompozitor. Sarađivao je sa velikim brojem muzičara iz Finske kao što su sastav Apocalyptica i Ville Valo iz sastava HIM.

Нема коментара: