15. 1. 2009.

AC/DC: Sigurno nastupaju u Beogradu


Australijska grupa AC/DC, jedna od najslavnijih u istoriji rokenrola, nastupiće krajem maja ili početkom juna u Beogradu, na stadionu fudbalskog kluba Partizan, potvrđeno je agenciji Beta u produkcijskoj kući “Komuna”

Na zvaničnom sajtu grupe još nema podataka o gostovanju u Beogradu, ali je uočljivo da između 24. maja i 12. juna nema zakazanih koncerata.

Prema rečima predstavnika “Komune”, konačni ugovor sa bendom je potpisan a za mesto nastupa izabran je Partizanov stadion, jer je procenjeno da bi izgradnja tunela za unos opreme na stadion Crvene zvezde bio previše zahtevan projekat.

"Komuna" je predlagala da beogradski koncert bude na Hipodromu ili na Ušću, ali je menadžment sastava AC/DC, koji je u decembru bio u Beogradu, rekao da australijski hard rokeri insistiraju na stadionskim svirkama.

AC/DC trenutno promovišu novi album "Black Ice" (2008), koji je uprkos velikoj krizi diskografske industrije postao bestseler - u novembru je, samo dve nedelje nakon objavljivanja, prodat u više od milion primeraka, a u međuvremenu je ta cifra upetostručena.

Нема коментара: