26. 12. 2008.

Slaptrap - Mlad i perspektivan


U pitanju je četvrto izdanje u ediciji Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS

Slaptrap (Sleptrep) je trio iz Novog Sada nastao u leto 2003. godine. Već posle mesec dana postojanja bend su činili Ivan Karanović (bas gitara), Nikola Trebovac (gitara) i Slobodan Đinić (bubnjevi), kao i tadašnji član benda Danilo Đurović (gitara), kojima se posle nekog vremena pridružuje Milan Levnajić kao vokal. Pred koncert na Future Shock Stageu Exit festivala 2005. godine Slaptrap postaje četvoročlani, a godinu dana kasnije, u leto 2006. godine, tročlani bend. Napustivši celokupni dotadašnji repertoar krenuli su sa radom na materijalu koji će kasnije biti oblikovan u debi album Mlad i perspektivan. Negde usput je u tkivo benda nepovratno utkan i Filip Vlatković, koji je kroz sve godine imao manje ili više učešća u radu benda kao tonac, snimatelj, po potrebi i muzičar, da bi na kraju bio zadužen i za celokupnu produkciju debi albuma Slaptrapa.
Prvi demo materijal sa četiri pesme koji nikad nije objavljen (snimljen početkom 2007. godine), sadržao je hit-singl Ja nisam lenj koji je proveo nekoliko nedelja na prvom mestu top liste domaćih singlova Radija B92 (emisija Pop mašina).
Album Mlad i perspektivan snimljen je u periodu od 15.08. 2007. do 15.05.2008. godine u novosadskim studijima Matrix i Beat-Beat i beogradskom studiju Digimedia, sadrži 13 pesama. Snimatelj i producent albuma je Filip Vlatković.
Slaptrap su: Ivan Karanović (bas, vokal), Nikola Trebovac (gitara, vokal), Slobodan Đinić (bubnjevi).

Spisak pesama:
1. Komentator
2. Prodaj se
3. Funk antena
4. Svako ima nešto da mi objasni
5. Znak pored puta
6. Prigradski superstar
7. Majke mi
8. Apač i lasta iz fis-mola
9. Ljubavna
10. Ja nisam lenj
11. Neprilagođen
12. Opasne devojke
13. Dilema

Muzika benda Slaptrap se može opisati kao funk friziran modernim gitarskim komponentama.

Нема коментара: