24. 12. 2008.

Perper: Novi album "Tragovi"


Novi album po mnogima najbolje crnogorske pop rock grupe Perper, nazvan “Tragovi”, objavljen je 8. 12. i za sada se može naći samo u Crnoj Gori

Naime, članovi ovog sastava odlučili su da prvu seriju CD-a u ograničenom tiražu puste uz dnevni list “Vijesti”, a nakon Nove godine projekat se povlači iz prodaje, pa će se prodavati putem njihovog sajta www.perper.cg.yu.
Album je, inače, objavljen u Crnoj Gori kao "samizdat", a grupa je već počela pregovore sa izdavačima u regionu – za sada najpre u Bosni i Hercegovini.
Novi album Perpera donosi 12 novih pesama.



Za prvi najavni singl “Sebična pjesma” urađen je i neobičan spot. Pored ove, na projektu su uvrštene i kompozicije “Zastave”, “Tatoo”, “Rođeni u tunelu”, “Udahni svijet”, “Ako...”, “Bedem strasti”, “Bella”, “Gorko i slatko”, “Ruža bez trna”, “Tragovi” i “Sam”. Inače, “Tragovi” su peto studijsko izdanje benda koji iza sebe ima 17 godina karijere i albume “Sa gomile velikih oblaka”, “Bludni snovi”, kao i kompilacijsko izdanje na kojem su, pored nekoliko pesama sa prva dva albuma, uvrštene i numere “Perperi i zlato”, “Još uvijek te volim”, “Na Svetoga Nikolu”, “Goro moja” i “Voliš dok si mlad”.
Sredinom februara 2000. članovi sastava Perper održali su koncert u CNP-u koji je snimljen kao njihov prvi live album, a projekat “Iz dana u dan” našao se u prodaji u junu 2002. kao izdanje Goratona. Pored Momčila Zekovića Zeke, basiste i autora, sastav Perper čine i Nikola Radunović (vokal, akustična gitara), Aleksandar Radunović Popaj (gitara, prateći vokal), Ivan Vujović Mane (bubnjevi) i Mihajlo Ražnatović Mikelanđelo (klavijature).

Нема коментара: