5. 10. 2010.

Rat bendova: 37 sjajnih bendova obeležilo finalnu audiciju

U nedelju je u sarajevskom klubu "Sloga" održana finalna audicija za show "Rat bendova" OBN televizije. Nastupilo je 37 sjajnih bendova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Svaki bend bio je spektakularan na svoj način i svi su dali sve od sebe, tako da su žiriju dali pune ruke posla

Kao i do sada, žiri je bio sastavljen od već poznatih članova: Zeleta Lipovače, Vinka Štefanca i Davora Gobca. Pored standardnih članova žirija, pojavljivali su se i članovi benda Nasty Michelle, Petar Živković i Dragutin Šuković, te Muhamed Latić, gitarista benda Last Location, inače učesnici prošlogodišnjeg showa Rat bendova.

Kako je žiri isticao, bendovi su ih doveli u veoma neugodnu situaciju, jer su svi nastupi bili sjajni, i svaki bend je uneo deo sebe u nastup. Prema pravilima takmičenja, svoje mesto u emisijama uživo pronaći će 12 bendova iz regiona, ali sudeći po onome što su pokazali bendovi, brojka od dvanaest bendova koji idu dalje nije konačna.
Na ovoj audiciji zapažene nastupe su imali Maximum Power - Sarajevo, Zona katastrofe - Novi Sad, Crematorium - Rijeka, Nuclear Mama - Kotor, STOP - Kostolac, EKG - Mladenovac, fantastični Livio Berak Trio - Belišće, Larva - Čakovec.

Svi ovi bendovi oduševili su svojim nastupima, a zapažen scenski nastup imali su između ostalih i bend Vrišti pijaca iz Novoga Sada, koji za sebe kažu da sviraju "šank rock". Neizostavan je i bend Target iz Novoga Sada, čiji pevač Makedonac Uroš, inače nastupa tek tri meseca, a njegov "vanserijski vokal", prema rečima Zeleta Lipovače, oduševio je prisutne.

Нема коментара: