8. 1. 2009.

Plavi orkestar u studiju nakon završetka filma


Članovi nekada najslavnije sarajevske pop grupe i teen heroji u celom regionu, Plavi orkestar, uskoro bi trebali ući u ljubljanski studio i početi da snima svoj novi i među brojnim fanovima dugoočekivani album

Ostatak originalne postave benda čekaju samo da frontmen Saša Lošić Loša okonča snimanje filma o Plavom orkestru, prema scenariju i u režiji Pjera Žalice.
Film je kombinacija igranog i dokumentarnog, a priča o bendu koji se opet okuplja povodom proslave mature metafora je za priču o celoj jednoj sarajevskoj muzičkoj generaciji iz 80-ih godina. A upravo će to učiniti Plavi orkestar kada film bude završen – zasviraće u "svojoj" sarajevskoj Prvoj gimnaziji na proslavi godišnjice mature
Kako je Žalica otkrio, to će, na njegovu radost, biti prvi moderni muzički film u BH kinematografiji. Izbor teme, pak, za njega je bio logičan: i sam pripada istoj muzičkoj generaciji (Žalica je bio basista u prvoj postavi grupe Hari Mata Hari), a Saša Lošić je autor muzike u svim njegovim dosadašnjim igranim filmovima.
Preostalo je još snimanje nekoliko scena u drugoj polovini januara, a potom sledi postprodukcija. Premijeru bi Pjer Žalica voleo da priredi na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.
U međuvremenu bi Plavi orkestar trebao intenzivno da radi u ljubljanskom studiju na svom novom albumu, prvom nakon skoro deset godina, od kada datira "Infinity".
Saša Lošić je već napisao nove muzičke teme i s njima upoznao gitaristu Sašu Zalepugina te ritam sekciju grupe, braću Samira i Admira Ćeremida, koji čekaju poziv da krenu za Ljubljanu.

Нема коментара: