12. 1. 2009.

Kandžija: "Batman" - prvi singl nove hrvatske rep zvezde


Superman je umro, Spiderman je smešan, treba nam Batman da nas spasi! Ako nam uopšte ima spasa... O tome i gomili bitnih životnih poruka govori pesma „BATMAN“ , prvi singl najtalentovanijeg mladog repera u Hrvatskoj danas

Kandžija (još znan i kao Rimokatolik te Emtivi Andrija), 24-godišnji osječki MC, borac za pravdu i humanist, najveća je nada hrvatskog hip hopa i sigurno prvo novo veliko ime za nadolazeću i nadamo se bolju 2009. godinu.
Dokazan kao jedan od najboljih freestylera na ovim prostorima, u šta se mogao uveriti svako ko ga je video uživo (na primer, osvojio je Klik Freestyle Battle u Zg 2007.) underground vode prvi put je uzbrukao kontroverznim mixhejtom "Jea" (2006.) koji je samo najavio ono što nas čeka u proleće 2009. godine. Upravo mnogobrojnim nastupima izgradio je ime, a nastupao je svuda - od Ljubljane, Exita, svakog kluba u Osijeku, HNK-a, klubova po Zagrebu, pa sve do najvećih rupa u najvećim vukojebinama i sve to većinom uz DJ Pipsa, ali i sa svojim kontroverznim pratećim bendom Gole Žene. Ipak, vremena mu je ostalo i za članstvo u osječkoj drum'n'bass ekipi Glechudesa massive.
Iz gorenevedenih aktivnosti vidi se da Kandžija pomiče uvreženo shvatanje hip hopa, vadi ga iz fioka i koristi na više frontova spajajući žanrove, publiku i scenu.
Prvi album nazvao je „Narodnjaci“ i biće objavljen na proleće 2009. godine. A onda počinje pravo narodno veselje.


Kandžija - Blato

Нема коментара: