5. 1. 2009.

Iron Maiden: Prodato preko 60 % ulaznica za koncert


Za dve nedelje posle puštanja u prodaju, prodato je preko 60 % od planiranih karata za koncert grupe Iron Maiden u Beogradu, koji je zakazan za 10. februar 2009. godine u Beogradskoj Areni

Iako su Avalon Produkcija i Talent Box najavljivali korekciju cena ulaznica od 26.12., zbog stabilnog kursa dinara, ove cene karata će važiti do ponedeljka 12. 01. 2009. Bend će u punom sastavu zajedno sa ogromnom tehničkom ekipom, 12 tona scenske opeme i njihovim fanovima napuniti Boing 757 nazvan „Ed Force One" kojim će upravljati kapetan Astraeus Airlnes Capitan i pevač Maidena Bruce Dickinson. Tako natovareni obleteće 80.000 kilometara oko planete i održati koncerte u 20 gradova u 13 država (što ukupno na ovoj turneji u 2008. i 2009. godini iznosi neverovatnih 38 država u kojima su svirali ispred više od 2.000.000 fanova).
Turneja "Somewhere Back In Time 08" će nas podsetiti na istorijat benda sa fokusom na rane osamdesete kako u izboru pesama tako i na njihovoj scenografiji koja je bazirana na legendarnoj egipatskoj produkciji iz 1984/85. godine kao I njihova "Powerslave" turneja koja je i objavljena na dvd izdanju "Live After Death". To je najelaborativnija i najspektakularnija turneja koju je bend ikada prezentovao a biće uključeni i neki elemneti iz turneje "Somewhere In Time" iz 1986/87. godine kao što je "Cyborg Eddie".
Steve Harris koji je osnivač benda kaže: - U avion ćemo natovariti opremu koliko najviše možemo sa mnogo pirotehnike! Set lista će biti malo drugačija od one koja smo svirali na našim ranijim turnejama I sviraćemo mnogo više pesama sa prva četiri albuma. Najverovatnije da ćemo na ovoj poslednjoj ruti turneje svirati mnogo ovih starih pesama I dati sve od sebe!
Posle Beograda, u februara 2009. Iron Maiden će posetiti I Novi Zeland prvi put posle 17 godina gde će otići posle koncerata u Dubaiu i Bangaloru. Posle Novog Zelenda će posetiti Meksiko i završiti turneju u Latinskoj Americi.
Komentar Bruce Dickinson: - Unikatni način na koji sam ja radio na ovoj turneji do sada, sa celom ekipom i opremom koja će biti utovarena u avion tokom 2008. godine bila je jedna od najuspešnijih, najuzbudljivijih i najzabavnijih u karijeri benda. Leteti sa „Ed Force One" oko planete i svirati pred mnogobrojnim fanovima u mnogim državama bilo je nezaboravno iskustvo za nas. Za mene je letenje i sviranje jedna od najvećih izazova i zadovljstava koje sam radio u životu i pored sve logistike i raznih poteškoća na koje smo nailazili. Sve je to bilo toliko zabavno da smo odlučili da to uradimo ponovo i tako je došlo do ove finalne rute turneje. Mi želimo da se vratimo na maesta gde nismo bili dugo vremena i da posetimo i nova mesta na kojima ranije nismo bili. Za mene će to biti fantastičan način da zaokružimo jednu fantastičnu godinu za bend. Posle ovoga planiramo da se odmorimo, povratimo energiju i počnemo da radimo novi studijski album.
Avion Iron Maiden – Ed Force One će se vratiti u regularan saobraćaj po završetku prve rute turneje u martu 2009. godine i leteće kao čarter za fanove „Bruce Air" za vreme evropskog dela turneje. Istim tim avionom Bruce je odvozio i dovozio vojnike u Afganistan kao i prevoz tursta na razlkite destinacije. Ulaznice za koncert u Beogradu u prodaji su od 11. decembra.

Нема коментара: