11.01.2009.

Bregović & Huljić: Producent & "pulen"


Poznati hrvatski kompozitor Tonči Huljić trebao bi do kraja ove godine da završi svoj prvi solo album pod nazivom "Mediteran", a za produkciju će biti zadužen njegov dugogodišnji kolega Goran Bregović, objavio je Blic

- Bregoviću sam se obratio zato što nikako nisam mogao postići zvuk kakav sam želio. Znamo se više od trideset godina, obojica smo se dokazali i u inozemstvu i došlo je vrijeme napraviti nešto zajedničkim snagama, kazao je Huljić.
Rad na albumu, kojim će dominirati svojevrsni mediteranski zvuk, započet je prošlog leta, ali je zbog mnogobrojnih obveza dvojice umetnika nastavljen tek tokom proteklih dana.

- Polako radimo u Goranovom studiju, pijemo dosta kave i do sada smo snimili neke početne zvuke. Osjećam se produhovljeno kad izađem iz studija. A što taj Bregović voli svirati, to je čudo - svaki put kao da mu je posljednje, dodao je Huljić.

Najavio je da će, po završetku albuma, organizovati svetsku turneju i da će se uz Bregovićevu muziku na albumu naći i brojne pevačice iz regije.

Нема коментара: