11. 1. 2009.

Exit: Snowboard & Music Festival na Kopaoniku

State of Exit i Udruženje Freestyler predstavljaju WHOOPS Baterry - Snowboard & Music Festival na Kopaoniku od 9. do 11. februara ove godine. U okviru festivala održaće se snowbording takmičenje najvišeg ranga u regionu - Evropski kup u disciplinama “Big Air” i “Slope Style”
Kontraweb

Kup se održava šesti jubilarni put, a potvrđeno je učešće najvećih zvezda snowbordinga. Tri dana adrenalin će vam podizati preko 80 takmičara svojim snowboard vratolomijama u dnevnim i noćnim takmičarskim i revijalnim nastupima na velikoj stazi Malo jezero, a ako ste dovoljno hrabri imaćete priliku da se sami okušate na maloj Half Pipe stazi. Nagradni fond takmičarskog programa iznosiće 5000 evra.
Goldie, Cut Killer, Sajsi, Trance Balkan Desorganisation, Overdrive su samo neki od muzičara koji će biti zaduženi za zabavu na više lokacija i koji obećavaju tri dana pravog festivalskog ugođaja na planini. Kompletan sportski deo, postavka elemenata na stazi i uređenje staze, propozicije takmičenja, prijave učesnika i prateća dokumentacija takmičenja kao i ocenjivanje i bodovanje odvija se po pravilima FIS federacije i uz monitoring sudija ove organizacije, odnosno uz nadzor svetske ski i snowboarding federacije. Uvertira će biti u Novom Sadu 24. januara na platou Spensa, gde će takmičari svetskog renomea pokazati deo svojih umeća, a naravno, da bi ugođaj bio potpun, tu je i muzički program kao i after party.

SPORTSKI TAKMIČARSKI DEO SKOKOVI I GELENDERI NA VELIKOJ STAZI MALO JEZERO 10. i 11. februar: Prvi deo velike staze sa dva nivoa skakaonica i drugi deo sa po šest gelendera se koristi u sklopu takmičenja u sesijama po celoj stazi u oba dana u dnevnom terminu od 9 i 30 do 16 časova i u noćnom terminu od 18 do 20 časova. Posetioci će imati priliku da vide podvige profesionalca iz celog sveta. Takmičenje je otvorenog tipa i moći će da se takmiče svi boarderi koji su akreditovani od strane FIS–a.
SPORTSKI ZABAVNI DEO „BAG JUMP“ SKOKOVI NA MALOJ STAZI „HALF PIPE“ „BAG JUMP“ prvi put u Srbiji! Ovaj deo zabave je otvoren za sve posetioce koji imaju minimum znanja u oblasti snowboarda i potrebnu opremu, a žele da osete doživljaj skoka uz pomoć boarda sa velike visine i pri tom se bezbedno prizeme. Boarderi će imati priliku da se oprobaju u „Jump Bagu“ 10. i 11. februara od 9 i 30 do 16 časova. * Trening za učesnike sportskog takmičenja za sve discipline se odvija 9. februara tokom celog dana. Ovo takmičenje se održava pod etiketom najboljeg FIS Euro Cup takmičenja na Balkanu i prošle godine je ugostilo trinaest nacija i preko pedeset vozača.

MUZIČKI PROGRAM: Takmičenja 10. i 11. februara prati bogat muzički program: • prvi dan u vidu žurki u noćnom terminu od 20 časova u lokalnim kafićima • drugi dan u vidu koncerta hotelu Grand u večernjim časovima. Spens

RAIL SESSION 24. januar 2009.: Urbano freestyle takmičenje – vožnja, klizanje po gelenderu održaće se na stepeništu SPENSA, prema platou koji izlazi na ulicu Maksima Gorkog. Takmičenje je osmišljeno van standardnih formata, vozači voze u jam formatu – slobodan start i neograničen broj vožnji, što omogućava visoku dinamiku i atraktivnost takmičenja, dok efektna rasveta i muzika dodatno podižu atmosferu publike. Nagrađuje se najatraktivniji trik ili vozač koji kliza celom dužinom gelendera. Takmičenje je “invitation” tipa, moći će da se takmiče samo oni boarder koji su pozvani od strane Fristajlera. Nagradni fond za takmičenje ispred SPENSA iznosi 1000 eura. Trening počinje u 16 časova, takmičenje u 18, kraj i proglašenje pobednika u 22, a od 22 časa počinje nezaboravan after party.

Нема коментара: