28. 12. 2008.

Nulti Koncert godine večeras u Banja Luci


Zagrepčani Hladno pivo sa Beograđanima Bajagom i Instruktorima i Van Gogom sviraju večeras (20.00) u banjalučkoj dvorani Borik na “nultom” “Koncertu godine”. Tri velika benda prvi put sviraju zajedno i time udaraju temelje rok festivalu koji bi trebalo da postane tradicionalan
Long Play

Momčilo Bajagić-Bajaga kaže da treba doći na “Koncert godine” u Banja Luku 28. decembra, jer je to odlična prilika da se prisustvuje nastanku jednog odličnog rok festivala.

- Učestvujemo u stvaranju istorije. Oni koji dođu moći će posle kad bude 250. po redu ‘Koncert godine’ da se hvale unucima kako je njihov deda bio na tom prvom. Svi koji dođu mislim da će se lepo provesti. Svaki od tri benda ima nešto da ponudi publici, a nije ih loše videti na jednom mestu. Mislim da je dobro što su bendovi različiti. Bilo bi dosadna tri benda koji sviraju istu miziku. Ovo je dobar povod da se svi nađemo u Banja Luci i napravimo dobru feštu, kaže Bajaga.
Osim najvećih hitova, Bajaga najavljuje da će njegovi Instruktori na kraju godine u kojoj je dve decenije postojanja navršio album „Prodavnica tajni“, posvetiti njenim hitovima poput „Plavog safira“, „Verujem ne veruje“, „Gore dole“...Biće i svežih radova poput muzike iz popularne serije „Vratiće se rode“.

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin najavljuje "Greatest Hits" nastup svog benda, uz ocenu da je "jaka postava i super termin, pa će biti prava fešta u pravo vrijeme!"
- Ovo je zajednička svirka a na njima imaš manje vremena na raspolaganju, moraš biti brži, koncizniji, i onda se okrećemo fundusu najvećih hitova, jer biće i ljudi koji znaju možda naše dvije-tri pjesme. Pokušavamo da to onda bude nekakav "Greatest Hits" koncert. Biće kraće, udarnije i mi ćemo manje pričati, to odmah mogu obećati, kaže Mile.

Frontmen Van Goga Zvonimir Đukić-Đule očekuje u Boriku nesvakidašnji rok spektakl na kome njegov bend možda premijerno odsvira i neku pesmu sa novog albuma, čije se objavljivanje očekuje na proleće.
- Banjalučani zaista vole rokenrol i zaista su fanatastična publika. Govorim bez laskanja, to su pokazale godine i gomila koncerata koje smo svako za sebe odsvirali u Banja luci. Neće biti publike kojima se sviđa manje ili više ovaj ili onaj bend. Mislim da je ovo više od koncerta. Ovo je nešto čemu se radujem i voleo bih da bude poput onog iz 1980-ih godine 'Pozdrava Zagreba Beogradu'. Taj čarobni kvadrat Ljubljana, Zagreb, Beograd, Sarajevo... to su bile dobre razmene energije, a mislim da dolazi vreme kada nam preostaje da se zagrlimo u neki lanac zadovoljstva. Od ljubavi, ne od muke, kaže Đule.

Ulaznice za veliki, nulti „Koncert godine“ koštaju samo 12 konvertibilnih maraka na blagajni dvorane Borik, u Hard Rock Café-u, na Trgu Krajine i na trgu ispred Galerije umjetnosti.

Нема коментара: