2. 11. 2011.

Zoran Predin: Beogradska promocija albuma "Tragovi u sjeti"

Ovog puta bez pijaniste
Priznati slovenački kantautor Zoran Predin i vrsni pijanista Matija Dedić svoje umeće udružili su na zajedničkom albumu "Tragovi u sjeti". Promocija albuma održana je juče u kafeu knjižare Delfi u SKC-u, a Zoran Predin govorio je i u ime svog kolege Matije Dedić, koji je bio sprečen da prisustvuje svečanosti
Izvor: SMedia

Čak i oni koji nisu ljubitelji balada neće ostati imuni na ove melodije. Klavir i vokal jedini su "sastojci" ove muzičke priče gde su poznate balade snimljene u sasvim drugačijoj, dirljivoj izvedbi klavira i dubokog setnog glasa pevača.
Ovaj album označio je početak saradnje produkcijske kuće "Menart Srbija" i "Aquarius Records" iz Zagreba.

Zoran Predin kaže da je u početku bio u strahu kako će poznati autori pesama reagovati na njegov predlog da ih drugačije snimi.

- Bio sam iznenađen njihovom pozitivnom reakcijom i onda više nije bilo povratka. Matija i ja imali smo samo jednu kratku probu. Onda smo našli studio, dobar klavir i bilo je gotovo - kaže Zoran.

Zoran Predin tvrdi da je svaka pesma nastala uz klavir i da ih je samo želeo "vratiti u primarno stanje". U tome se ogleda njihova vrednost.

- To je kvalitet tih pesama, koje možeš obraditi na razne načine a ostaviti im one sastojke da budu pobedničke - rekao je kantautor.

Jedan od autora originalnih pesama sa albuma je i kompozitor Kornelije Kovač, koji je prisustvovao promociji i iskoristio priliku da pruži podršku kolegama.
- Posebna intima je vrednost ovakvih snimaka, ona se stvara kroz pesmu i kroz dvoje izvođača koji funkcionišu zajedno - istakao je Kornelije Kovač.

U romantičnom maniru, Zoran Predin se za kraj našalio: "Biću vrlo srećan ako se uz ovaj album stvori makar jedan Srbin ili Srpkinja".

Нема коментара: