1. 12. 2008.

Letu štuke od Splita do Beograda


Jedan od najperspektivnijih bh. rok bendova Letu štuke nastavlja s promocijom svog drugog albuma "Proteini i ugljikohidrati". Nakon odlično posećenog koncerta u Mostaru, u pesmama s novog albuma, ali i s prvenca Letu štuke, fanovi ove sarajevske grupe uživali su punih sat i po u punoj dvorani Doma mladih "Palma" u Tuzli

Koncert su počeli pesmom "Bella donna", koja je izazvala euforiju publike.
- Svih 12 pjesama s novog albuma publika je odlično prihvatila. Primijetili smo da se za nijansu izdvaja "Tesla", vjerovatno zato što se vrti na TV ekranima od proljeća. Također, publika burno reagira i na pjesmu "Bella donna" pa ćemo i za nju uskoro snimiti videospot - najavljuje frontmen Štuka Dino Šaran.
CD "Proteini i ugljikohidrati" dostupan je na tržištu Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore pa tim pravcem Letu štuke i nastavljaju turneju punom parom. Slede koncerti u Bihaću i Puli, a u toku su i pripreme za 22. decembar, kada će gostovati u Splitu.
- Osim onoga što je već zakazano, imamo i novih ponuda tako da bismo decembar mogli završiti s pet-šest koncerata. Trenutno dogovaramo promociju po Crnoj Gori i Srbiji, a u februaru nas očekuje veliki nastup u Beogradu - dodaje Šaran.

Generalni pad tiraža

S obzirom na to da je matična izdavačka kuća benda Letu štuke "Menart Records" iz Hrvatske, a da je za Bosnu i Hercegovinu prava otkupio "Hayat Production" te za Srbiju i Crnu Goru "Goraton", pitali smo Šarana nude li izdavačke kuće iz regiona prednost u odnosu na domaće.
- Ne može se reći da postoje neke naglašene razlike, jer je, generalno, stanje u izdavaštvu teško. Tiraži su pali zbog dostupnosti muzike na internetu i piraterije i to je svugdje isto - kaže Šaran.

Нема коментара: