15. 12. 2008.

LET 3 ispalio Stankovića (iz dupeta)


- Stvarno ne znam na koji način bismo za potrebe Hrvatske televizije trebali preimenovati nazive naših albuma ili pjesama. To su naša umjetnička djela, a ako nekome to smeta, ne treba nas zvati u goste - kaže Damir Martinović Mrle basist riječke grupe 'Let3' zbog čijeg je nastupa Aleksandar Stanković deset minuta ranije okončao današnje izdanje emisije 'Nedjeljom u 2'
Izvor: Jutarnji.hr

S riječkim glazbenicima Stanković je namjeravao porazgovarati o krizi u Hrvatskoj, neophodnosti kupovine oklopnog vozila u Zagrebu, utjecaju čepova u stražnjicama na ljudsko zdravlje, ali se Damir Martinović Mrle i Zoran Prodanović Prlja nisu držali dogovora uoči emisije odbivši biti umjereni u svojim izjavama.

- Bio sam svjestan da je ovo emisija visokog rizika, ali ovako nečemu se stvarno nisam nadao. S Prljom i Mrletom lijepo sam se dogovorio da, ako već moraju, koriste izjave poput penis i vagina, ali oni su se toga držali samo prvih petnaestak minuta - kaže Stanković, koji je danas uzaludno pokušavao obuzdati svoje goste.

A oni su iz gaća u televizijski studio pustili živu grlicu, izlazili iz studija zbog, objasnili su, obavljanja male nužde, a nakon toga, na Stankovićev užas, izveli perfomans ispaljivanja plutenih čepova iz stražnjice uz popratne dimne efekte. Oglušili su se na nekoliko njegovih upozorenja da to ne izvode, a kada je voditelj vidio da ne odustaju, vlastitim je sakoom prekrio Mrletovu i Prljinu stražnjicu.

Kap koja je prelila Stankovićevu ionako punu čašu bilo je spominjanje pjesme 'Riječka pička', nakon čega se 'Letu 3', deset minuta ranije nego li je trebao, zahvalio na gostovanju i prekinuo emisiju.

- Ništa drugo nisam mogao napraviti. Zadovoljan sam s prvih dvadesetak minuta emisije, a što se ostatka tiče, 'Let3' meni može biti fora privatno, ali mislim da takvo ponašanje sigurno nije fora i mojoj mami - kaže Stanković.

Dražen Majić, zamjenik glavne urednice Informativnog programa HTV-a nije htio komentirati novi skandal, zbog kojeg bi HTV mogao dobiti kaznu od Vijeća za elektroničke medije jer su u neprimjerenom terminu prikazivali neadekvatan sadržaj. Članovi 'Leta 3' žale zbog prekida emisije.

- Grozno! Imali smo još mnogo toga lijepoga i zanimljivoga za pokazati - tvrdi Mrle.

Vijeće HRT-a raspravljat će o gostovanju grupe Let 3

- Sigurno je da ćemo o ovom izdanju 'Nedjeljom u 2' govoriti na slijedećoj sjednici Vijeća HRT-a. Žalosno je da smo morali gledati ovakvu emisiju. Uz sva uvažavanja autorskih prava i sloboda, ovo je prevršilo mjeru. Žao mi je i Stankovića, jer se vidjelo da je i on iznenađen i da mu je zbog svega ovog neugodno. Današnji nedjeljni ručak koji je mnogima prisjeo trebao bi poslužiti kao upozorenje da se goste na javnoj televiziji ipak mnogo pomnije bira - kaže Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća HRT-a.

Нема коментара: