08.12.2008.

Bajaga među 50 najuticajnijih u srpskom šou-bizu


Šef Instruktora Momčilo Bajagić-Bajaga uvršten je među 50 najuticajnijih ličnosti srpskog šou biznisa na godišnjoj listi koju je objavio u ponedeljak beogradski dnevnik Blic

Bajaga je zauzeo 36. mesto uz obrazloženje Blica da je “jedan od najpopularnijih i najuglednijih domaćih kantautora”, i da je ove godine “komponovao i muziku za seriju „Vratiće se rode“”.

Bajaga je za regionalno popularnu seriju snimio pesmu “Bežiš od mene ljubavi”, dok je sa kompozitorom muzike u “Vratiće se rode” vođom Plavog orkestra Sašom Lošićem-Lošom za potrebe sage o stanovnicima banatskog sela Baranda uradio duet “A ti se nećeš vratiti”. Bajaga je ove godine radio kompletnu muziku za seriju, i to za Pinkovu humorističku “To toplo ljeto”.

Zanimljivo je da se od 30. do 40. mesta na Blicovoj listi, između ostalih Bajaga nalazi u društvu pop pevača Sergeja Ćetkovića, folkera Miroslava Ilića, međunarodno uspešnih glumica Anice Dobre i Branke Katić, te frontmena Partibrejkersa Zorana Kostića-Caneta.

Blic je svoje mišljenje o najuticajnijim ljudima domaćeg šou biza sačinio iz pera novinara i multimedijalne ličnosti Vladimira Đurića-Đure, postavivši sebi sledeće kriterijume: lakoća ostvarivanja ciljeva, prepoznatljivost u javnosti, lični autoritet i ugled institucije koju predstavljaju, finansijski i politički uticaj, lična harizma.

Po tim kriterijumima na prvih deset mesta Blicove liste najuticajnijih ličnosti srpskog šou biza su redom - vlasnik tv Pinka Željko Mitrović, generalni menadžer festivala Exit Bojan Bošković, folk pevačica i suvlasnica Grand produkcije Lepa Brena, čelnik produkcijske kuće Emotion Goran Stamenković, Grandovac Saša Popović, proslavljeni muzičar Goran Bregović, direktor Beogradske arene Đorđe Milutinović, pop pevač Zdravko Čolić, menadžer Raka Marić i glumac-producent Dragan Bjelogrlić.

Нема коментара: