3. 9. 2008.

Zoster na srpskoj turneji

Mostarski r’n’r-reggae bend Zoster napraviće ovog meseca mini turneju po Srbiji objavio je PopBoks

U četvrtak, 18. septembra, nastupiće na beogradskom splavu "Povetarac", dan kasnije u Kulturnom centru u Zrenjaninu, dok će treći koncert održati 20. septembra u kragujevačkom klubu "Le Cinema".
Organizator turneje je kuća Real Roots Promotions.
Bend je osnovan 2000. godine i do sada je objavio albume "Ojužilo" i "Festival budala".
Zoster je najpoznatiji po pesmama "Ko je jamio, jamio", "Majko Jamajko" i "Dictators Song".
Tekstovi su na našem (tj. "našim") jeziku - društveno su angažovani, i govore o lažnom moralu, korupciji, predrasudama, primitivizmu, ksenofobiji i mnogim drugim problemima ljudi koji žive na Balkanu.
Zoster je nastao 2000. godine, na inicijativu Knežovića i basiste Dražena Planinića, u želji da "kažu nešto".
Bend je dobio ime kada se Knežović oporavio od herpesa zoster, koji je dijagnosticirao fan grupe, Dr. Misko. Herpes zoster je virus koji živi u ljudskom telu i prilikom pada imuniteta javlja se u vidu osipa po koži i širi preko ramena, do struka.
Tako je bend Zoster nastao kao rezultat pada imuniteta društva i želje da se o tome kaže i uradi nešto (To što živim u Banana Stejt / ne znači da sam glup i da sam strejt; Dragi moji sugrađani / ja vam uskoro odlazim/ bezim odAvde, odAnte, i odJove / Ovo je zemlja za vas
ovo je zemlja za sve vaše ljude").
Zvuk benda mešavina je uticaja kao što su rege, dab i džez, kao i hercegovačke klapske pesme i eks-jugoslovenski nju vejv (sa akcentom na Idole i Haustor).

Нема коментара: