3. 9. 2008.

Balašević završava snimanje filma do 11. septembra

Pop kantautor Đorđe Balašević prema planu trebalo bi do 11. septembra da završi snimanje svog režiserskog prvenca "Kao rani mraz", a nada se da će postprodukcija filma biti gotova pre Nove godine

- Mogu da kažem da smo uspeli da snimimo film. Kakav će to film biti, sam gospod Bog zna. Ali, siguran sam da to neće biti najgori film koji je snimljen u ovoj zemlji, rekao je danas Balašević novinarima u Kovilju, gde se film privodi kraju.
Balašević je naglasio da ga ne interesuju kritike prema kojima kao muzičar ne može da snimi film.
- Iako smo bili sabotirani od jednog dela, neću da kažem filmske mafije, već filmske klike, mi ćemo film dovesti do kraja, kazao je Balašević.
On je naveo da će "Kao rani mraz" biti "prvi vojvođanski film".
- Želimo da predstavimo jedan deo sveta koji se zove Vojvodina, bez ikakvih separatističkih, autonomaških i ko zna kakvih ambicija. Čisto želimo da se malo odužimo zavičaju i delu sveta u kojem živimo, rekao je Balašević.
U Balaševićevom filmu igraju Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, Mira Banjac, kao i ekipa mladih glumaca, među kojima je i njegova kćerka Jovana Balašević. Jedna od asistenkinja režije je i Balaševićeva druga kćerka Jelena, a u filmu će se na kratko pojaviti i sam reditelj i njegov sin Aleksa.
Scenario za film Balašević je napisao na osnovu svoje balade "Priča o Vasi Ladačkom", ali ističe da film odudara od pesme, i da će gledaoci moći da vide "jedan neočekivani rasplet događaja".
Producentkinja filma iz kuće "Salajka" Balaševićeva supruga Olivera Balašević, koja se takođe pojavljuje u filmu, kazala je novinarima da je budžet filma bio dva miliona evra.
Filmsku ekipu danas u Kovilju posetio je predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić, koji je rekao da je pokrajinska vlada delom finansijski pomogla snimanje filma, jer je Balašević "vojvođanski brend i čovek čija slava prevazilazi granice naše zemlje".
- Znali smo da će sigurno i ovaj poduhvat biti izuzetno uspešan i zato smo podržali snimanje ovog filma. Film je vojvođanski, on govori o Vojvođankama i Vojvođanima, o bogatstvu Vojvodine, tradiciji, kulturi, naveo je Pajtić.

Нема коментара: