24. 9. 2008.

Omaž EKV-u uz glas Milana Mladenovića u "Tvornici"

Celi projekat oživljavanja legendarnog frontmena osmislio je jedini preživeli član – bubnjar Ivan Firchie koji će zajedno sa sedmoročlanim bendom pratiti glas Milana Mladenovića

"Revisited – multimedijalni spektakl directed by Fircie" odnosno "Omage EKV" održaće se u Tvornici kulture 28. i 29. listopada/oktobra.
O čemu je zapravo reč? Specijalnom tehnikom sinkronizacije i montaže napravljene uz pomoć vrhunskih britanskih tehničara i montažera, na pozornici će tokom celog koncerta teći slika i zvuk s koncerata Ekatarine Velike s pokojnim Milanom Mladenovićem.
No, umesto benda s platna, muziku će izvoditi osmoročlani bend predvođen jedinim preživelim članom Firchiem, dok će istovremeno glas Milana Mladenovića biti jedini glas koji će pevati.
Firchiejev projekat premijerno je izveden na Exitu, a verovatno će i u Zagrebu izazvati izuzetan interes, pa su i organizatori odlučili da prepuste virtualnom EKV-u Tvornicu dva dana.
Ivan Firchie, koji se oženio Marinom Perazić (od koje se kasnije i rastao), davnih se dana preselio u New York, gde je patentirao novu vrstu bubnjeva Firchie.

Нема коментара: