24. 9. 2008.

Novi album Massima „Sunce se ponovo rađa“ i u Srbiji

„Sunce se ponovo rađa“ pojaviće se u svim domaćim muzičkim radnjama u ponedeljak, 29. septembar u izdanju "Multimedie" , a 23. decembra u beogradskom Sava centru

Dok je dva prethodna izdanja, „Vještina“ i „Vještina 2“(Multimedia Records) Massimo bazirao na obradama poznatih domaćih standarda,„Sunce se ponovo rađa“ donosi novi studijski materijal podjednako kroz originalne kompozicije, ali i kroz lična tumačenja klasika.
Od pesama na novom albumu izdvajaju se one koje su za njega napisali provereni višegodišnji saradnici poput Lee Dekleve i Ivana Popeskića, ali takođe i kompozicije koje je za Massima napisao doajen hrvatske muzike, Arsen Dedić, kao i popularni splitski kantautor, Neno Belan.
Za jednu od pesama na novom albumu, „Tri slike“, muziku su zajednički komponovali Massimo i bosanski umetnik, Edin Karamazov, koji je pre dve godine snimio zajednički album sa Stingom, „Songs From The Labyrinth“(Universal/Multimedia Records).
Masimo Savić predstaviće novi album "Sunce se ponovo rađa" na koncertu 23. decembra u beogradskom Sava centru, u okviru turneje koja će u organizaciji Long Play-a obuhvatiti još nekoliko većih gradova u Srbiji. Long Play će osim u Beograd, Masima tokom decembra dovesti u Niš, Novi Sad, Kragujevac, Vrnjačku Banju i Pančevo.
Višestruki dobitnik najvišeg hrvatskog muzičkog odličja – Porin - za najboljeg muškog izvođača, Massimo se vinuo u sam vrh ex-Yu muzičke scene. Sa svoja dva prethodna izdanja, „Vještina „ (2004.) i „Vještina 2“ (2006.) podjednako je gradio popularnost kako u svojoj matici, tako i ovde kod nas, što dokazuju uspešne koncertne turneje koje je u više navrata imao po gradovima Srbije. Nakon dve godine, jedan od naših najtiražnijih ekskluzivaca je tu sa novim albumom.
Sadržaj albuma:
1. TRAŽI ME (R. Zero – A. Dedić – I. Popeskić)
2. BILO GDJE (I. Prajo- A.Kunštek – I. Popeskić)
3. LJUBAV (A. Šerić – A. Šerić – I. Popeskić)
4.SUNCE SE PONOVO RAĐA (A. Dedić – A. Dedić – I.Popeskić)
5. INDIJA (J. Plestenjak – E. Kondić – I. Popeskić)
6. ZAR VIŠE NEMA NAS (N. Belan – N. Belan – I. Popeskić)
7. NEMAM PRAVA (L. Dekleva – L. Dekleva – I. Popeskić)
8. ILUZIONIST (Massimo – E. Kondić/ A. Šerić – D. Orešković)
9. MOJE DA I MOJE NE (K. Bukle – K. Bukle – I. Popeskić)
10. BOJE (A. Šerić – A. Šerić – D. Orešković)
11. TRI SLIKE (A. Šerić – A. Šerić – M. Savić /E. Karamazov)

Нема коментара: