24. 9. 2008.

Madona na Jazu: Sve spremno za koncert

Ako još niste kupili kartu za koncert pop dive Madone na budvanskoj plaži Jaz požurite, jer se u prodaji nalazi manje od hiljadu karata! - Sve je spremno za Madonin spektakularni koncert. Tribina za posetioce sa vip kartama je, od prvobitno planiranih 2.000 mesta povećana na 3.500, a manje od hiljadu karata je još u prodaji. Na press konferenciji u četvrtak ćemo imati zvanične podatke koliko će posetilaca biti na Jazu, rekao je za MONDO menadžer marketinga Aleksandar Radoš

Vreme u Budvi i je dalje promenljivo oblačno, a kiša samo što nije počela. Ipak, meteorolozi uveravaju da je u četvrtak uveče, kada će Madona prvi put nastupiti u jednoj od balkanskih zemalja, neće biti.
- Prema tvrdnjama meteorologa šanse za kišu 25. seprembra popodne su 0,2 odsto i prema tome vreme će biti idealno, a ako ipak malo i porosi to će samo dati dodatnu čar ovom svojevrsnom spektaklu. Mi smo za svaki slučaj celi koncertni prostor posuli šljunkom da se ne bi stvorilo blato jer ne želimo da ništa pokvari ugođaj desetinama hiljada Madoninih fanova, kaže Radoš.
Obaranje rekorda je jedna od Madoni najdražih osobina, pa će najverovatnije ovo biti jedan od njenih najposećenih koncerata. Prema nezvaničnim informacijama, prodato je oko 70.000 karata.
Iako je najavljeno da opremu dovozi 50, dopremljena je u čak stotinu šlepera!
- Sva oprema je dovezena i montirana, upravo se obavljaju poslednje provere, koje naravno uključuju i one sigurnosne da bi sve proteklo u savršenom redu. Pored opreme za pozornicu, rasvete i ozvučenja na Jaz su stigle i ograde, dodao je Radoš.
Madona se predstavnicima sedme sile najverovatnije uopšte neće obraćati, a Radoš kaže da će na konferenciji za novinare pojaviti samo organizatori koji će javnost upoznati sa svim detaljima koncerta.
Inače, dolazak kraljice popa Madone u Crnu Goru obavijen je velom tajne, a naknadnom proverom ispostavilo se da će ona, ipak, stići u Budvu na dan koncerta, dakle u četvrtak.
Zabuna je nastala, jer je u Crnu Goru stigla Madonina "prethodnica", odnosno deo njene ekipe.
Poznato je da svetske zvezde imaju kojekakve zahteve pred koncerte. Tako su The Rolling Stones prošle godine tražili da u kolima imaju 50 litara vode, određenu vrstu bombona, vozače u odelima… Prednjačio je frontmen Stonsa Mik Džeger koji je zahtevao da u njegovom apartmanu u svakom trenutku bude 14 kutija marlboro cigareta koje će biti raspoređene po svim prostorijama, veštačku travu u hodniku koji vodi do teretane...
Madona takođe ima veliki broj zahteva koje organizatori moraju ispuniti ali je daleko skromnija od svojih kolega koji su prošle godine žarili i palili Jazom, prenose podgoričke "Vijesti".
Tako će u bekstejdžu biti postavljena dečija soba za igru, koja mora biti komforna za deset osoba, bez klime sa određenim brojem utikača, tepisima, lampama… Njen menadžment preporučio je čišćenje toaleta pre Madoninog dolaska, dok daske za WC šolju moraju biti neraspakovane!
U delu koji se odnosi na medicinske zahteve, osim dve boce sa kiseonikom, Madona je tražila i vrhunskog lekara koji će biti u stanju pripravnosti za vreme njenog boravka u Crnoj Gori. Takođe, pola sata uoči koncerta dežurna medicinska sestra koja tečno govori engleski, mora se smestiti u blizinu bine i tu ostati do kraja šoua.
U kompletnom bekstejdžu na snazi će biti zabrana - na zahjev Madone pušenje u prostoru iza bine najstrože je zabranjeno.Produkcijska ekipa će se u koncertnom prostoru kretati golf-vozilima, a na raspolaganju će imati i dva automobila.
Na dan koncerta Madoni je neophodno i 900 kilograma malih kockica leda. Moraju biti raspoređene u kese koje sa lakoćom može da nosi jedna osoba, a led nikako ne sme da bude onaj koji se koristi za čuvanje ribe.
Uvertiru u spektakl koji se dugo iščekuje, napraviće Robin koja će nastupiti pre Madone. Prema planu organizatora, švedska pevačica izvešće nekoliko pesama.
Od Madoninog izlaska na binu do kraja koncerta proteći će nešto više od dva sata a za to vreme kraljice popa izvešće pesme sa novog albuma Hard candy, kao i hitove sa prethodnih albuma.
Ukoliko se ponovi program sa prethodnih nastupa u okviru turneje Sticky and Sweet, u šta su svi uvereni, Madona će izvesti sledeće pesme:
1 – Candy shop
2 – Beat goes on
3 – Human nature
4 – Vouge
5 – Die another day
6 – Into the groove
7 – Heartbeat
8 – Borderline
9 – She’s not me
10 – Music
11 – Rain
12 – Devil wouldn’t recognize you
13 – Spanish lesson
14 – Miles away
15 – La isla bonita
16 – Doli Doli
17 – You must love me
18 – Get stupid
19 – 4 minutes
20 – Like a prayer
21 – Ray of light
22 – Hung up
23 – Give it 2 me
(izvor: MONDO)

Нема коментара: