25. 9. 2008.

Uskoro u prodaji debi album sastava Petrol

Debi album sastava Petrol , "Nezgodno vreme opasni dani", zvanično će se naći u prodaji 1. oktobra. U pitanju je drugo izdanje u ediciji Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina Popboks

Prvih sedam dana izdanje će moći da se kupi samo u B92 Shopu (Makedonska 22, Beograd), a nakon toga i u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova u zemlji.
Petrol je trio iz Beograda nastao u proleće 2003. godine. Prvu postavu činili su Milan Bukejlović Buki, Ilija Duni i Ana Janković, a probe su na početku održavane u Ilijinom stanu. Nedugo nakon toga u bend dolaze Vladimir Lenhart (bas) i Dragana Živković (klavijature). Bend postaje koncertno aktivniji tako da je usledio niz nastupa: sa Obojenim Programom, grupom Disciplin A Kitschme, dva puta na festivalu Exit, zatim na Art & Music festivalu 2006. u Puli.
Posle nekoliko promena, bend se konačno u jesen 2006. ustaljuje kao trio koji čine: Ilija – glas i gitara, Buki – bubnjevi i Ana - analogni sintisajzer i električne orgulje. Od tada grupa nastupa često po Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, a jedno od posebnih i najzanimljivijih iskustava bio im je nastup za štićenike Specijalne bolnice u Centralnom zatvoru prošlog leta. Takođe, Petrol je ove godine nastupio na Supernatural festivalu, kao i u okviru Exitove kampanje za izlazak na izbore Nema zezanja, u februaru mesecu.
Petrol je u sopstvenoj produkciji 2004. godine objavio istoimeni EP sa pet pesama, a u februaru ove godine sa tri numere učestvuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt). Singl Sve jedno je, koji najavljuje debi album, krajem 2007. i početkom 2008. godine proveo je nekoliko nedelja u vrhu domaćih top lista.
Album Nezgodno vreme opasni dani snimljen je u periodu od jula 2007. do marta 2008. godine u zagrebačkom studiju Kramasonik i sadrži 10 pesama. Snimatelj i producent albuma je Hrvoje Nikšić.
Petrol su: Ilija Duni (gitara, vokal), Ana Janković (analogni sintisajzer i električne orgulje), Milan Bukejlović Buki (bubnjevi).
Album "Nezgodno vreme opasni dani" predstavlja ultimativni spoj plesnih ritmova i psihodeličnog roka.
Do kraja godine u okviru pomenute edicije pojaviće se i debi albumi grupa Repetitor (20. oktobar) i Slaptrap (polovinom novembra). 1. septembra je u istoj ediciji objavjen prvi album Nežnog Dalibora, "Sredstva i veštine", CD se može kupiti u svim bolje snabdevenim prodavnicama diskova.
(izvor: Kontraweb)

Нема коментара: