21. 9. 2008.

Knjiga o Margiti Stefanović (EKV) probudila duhove

Na promociji knjige "Vrati unatrag, razgovori sa Margitom Stefanović" autora Aleksandra Ilića u beogradskom SKC-u bilo je žučnih momenata, na ivici incidenata, a nekadašnji bubnjar grupe Ivan Fece-Firči uručio je Iliću opomenu pred tužbu, prenosi beogradska štampa

Firči je došao na promociju knjige u četvrtak uveče i nakon što je uručio autoru opomenu (kojom od njega traži da obustavi štampanje knjige, milion dinara zbog povrede dostojanstva, ugleda i časti i javno izvinjenje putem medija), otišao je za šank i odatle slušao ostatak predstavljanja knjige.
Ono što se Firčiju, ali ni drugim ljubiteljima grupe EKV, a posebno prijateljima Margite Stefanović, nije dopalo u knjizi jeste to što je on iskoristio razgovore dok je ona umirala boreći se sa HIV-om i što je predstavio kao narkomanku. Mnogi su mu poručili da je "lešinar" i da ga je Magi "zavitlavala" govoreći mu na taj način o sebi i grupi...
- Drago mi je što sam uspeo da oživim uspomenu na Margitu i što ona nije zaboravljena, iako su joj mnogi okrenuli leđa zato što je bila narkomanka i HIV pozitivna. Bila je rođena umetnica, što ju je odvajalo od ostatka sveta. Knjigu sam pisao mnogo godina i od 1.900 strana, objavio samo šestinu, rekao je autor Aleksandar Ilić, koji je Margitu upoznao 1992. godine u vreme nastanka albuma "Dum dum".
Na prozivke i najavu tužbe, autor odgovara: - Može da se ljuti ko god hoće, i Firči! Ne zanima me! Imam pravo na svoje mišljenje.
(MONDO)

Нема коментара: