21. 9. 2008.

Životna priča Milana Mladenovića frontmena EKV večeras na RTS

Radio-televizija Srbije (RTS) će večeras (21. septembra) povodom 50. rođendana frontmena grupe Ekatarina Velika Milana Mladenovića (1958-1994) emitovati prvi deo dokumentarnog filma „Kao da je bilo nekad“

- Kroz svedočenje Milanovih prijatelja i kolega muzičara, komentare kritičara i istoričara umetnosti videćemo zanimljivu i potresnu priču o Beogradu osamdesetih godina, priču o umetnosti i životu jedne prerano sazrele generacije - kažu iz RTS-a.
Milan Mladenović je bio pevač, gitarista i autor u grupama Limunovo drvo, Šarlo akrobata i Katarina II.
Grupu Katarinu II, kasnije preimenovanu u EKV, osnovao je 1982. godine, a sa klavijaturistkinjom Margitom Stefanović i basistom Bojanom Pečarom objavio je albume "Katarina II" (1984), "Ekatarina Velika" (1985) i "S vetrom u lice" (1986), koji se danas smatraju klasicima YU roka. Mladenović je sa EKV poslednji album „Neko nas posmatra“ objavio 1993. Umro je u Beogradu 1994. u 36. godini od raka pankreasa.
Četiri polučasovna dela filma „Kao da je bilo nekad“, autora Dušana Vesića, prikazivaće se na Drugom programu RTS-a svake nedelje od 18.30.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Pripadam generaciji koja nije dozivela da vidi nijedan nastup EkV-a na moju veliku zalost.Medjutim rad Milana Mladenovica izuzetno postujem i cvrsto verujem da ce zauvek trajati.