23. 9. 2008.

Josipa – ikona, Pro arte u Hall of Fame

Glasanje za godišnje nagrade Davorin 2008. (za produkciju iz 2007.) još traje, a ove godine su, uz stručno glasačko telo, uključeni i fanovi koji svoj glas mogu upisati na portalu davorin.ba

Već je evidentirano više od 22.500 fanovskih glasova i oni će na kraju biti pridodati oceni struke, dakle zajednički će odlučiti o dobitnicima godišnjih nagrada.
Za to vreme Direkcija Davorina razmatra brojne predloge za neka od posebnih priznanja.
Nakon već objavljenih dobitnika nagrade "Bodo Kovačević" (Vlatko Stefanovski) i jedne od nagrada za životno delo (Drago Mlinarec), sada su poznata još dva laureata.
Josipa Lisac će biti proglašena za "rock ikonu" regiona, dok će jedna od najslavnijih sarajevskih pop grupa, Pro arte, koju je 1967. osnovao Đorđe Novković, biti upisana u "Hall of Fame". Reč je o projektu kojeg priprema Direkcija Davorina u sklopu jednog od svojih primarnih zadataka, a to je – afirmacija najvećih muzičkih vrednosti domaće scene.
Kao što je najavljeno, Josipa Lisac će sa svojim pratećim bendom tim povodom u sarajevskoj Zetri 24. 10. izvesti solistički koncert, dok će Pro arte, predvođeni legendarnim pevačem Vladimirom Savčićem Čobijem, nastupiti dan kasnije, u ceremoniji dodela nagrada Davorin 2008.

Нема коментара: