23. 9. 2008.

Bregović: Jadničak Radovan nije se snašao u ratu

Poznati kompozitor Goran Bregović nakon uspešnog oporavka od pada sa višnje u svom dvorištu, nalazi se na turneji u toku koje će održati koncert u Sidneju. Tim povodom australijskim novinama je dao intervju u kom je otkrio vezu između svoje muzike i alkohola, ali se osvrnuo i na nedavno hapšenje Radovana Karadžića

Saosećanje Orkestar za venčanja i sahrane pod palicom Gorana Bregovića nastupiće u Sidneju sledećeg meseca. Povodom nastupa, dao je intervju australijskim novinama u kom se osvrće na svoj novi album "Alkohol" i na Radovana Karadžića.
- U ugovoru mi je zagarantovan alkohol na sceni, pre svega “Džek Denijels”. To je tek onda prava zabava. Album "Alkohol" sastoji se od dva dela. Prvi deo je nazvan “Rakija” i namenjen je žestokom opijanju, a drugi “Šampanjac” koji je za uživanciju. Moja muzika je muzika za alkohol. U kulturi u kojoj muzika služi samo kao podloga za opijanje, da bi ste uspeli kao kompozitor, morate komponovati muziku za alkohol - objašnjava Bregović vezu između alkoholnih pića i novog albuma.
On se osvrnuo i na nedavno hapšenje Radovana Karadžića i otkriva da su se poznavali.
- Upoznali smo se. U ratu, ljudi postaju zveri ili postanu anđeli. Da nije bilo rata, Karadžić bi bio običan psihijatar ili pesnik. Ovako je postao samo jedan od malih političara koji su se našli u središtu velikih istorijskih zbivanja. Takvi ipak nisu kao Tito. Jadnici. Našli su se u situaciji koju nisu mogli da kontrolišu - zaključuje Bregović koji se trenutno nalazi u Grčkoj, a pre Australije, nastupiće u Rusiji i Turskoj.

Нема коментара: