23. 9. 2008.

I Queen u „Operaciji trijumf“

Rok zvezde Queen i popularni Leni Kravic tokom jeseni će se naći u kući „Operacije trijumf“ kao specijalni gosti. Pregovori sa vrhunskim rokerima su pri kraju, a kako "Blic" saznaje, gost serijala biće i pobednica „Evrovizije“ Marija Šerifović

- Pripreme za početak serijala (ponedeljak, 29. septembar) idu po planu, najvažnije je da su sve tehničke probe prošle uspešno. Već nekoliko dana se bavimo uvežbavanjem kreativnih stvari, što znači da neće biti po starom srpskom običaju sve gotovo u pet do 12 - priča za „Blic“ Goran Stamenković, čelni čovek producentske kuće „Emotion“ koja realizuje i šou, i otkriva da će, osim Anastazije koja otvara šou, u serijalu učestovati još zvezda.
- Imamo intenzivne pregovore sa grupom Queen koji su u završnoj fazi i njihovo učešće biće spektakl. Sa Lenijem Kravicom smo takođe u pregovorima, ali još nemamo definitivno da ili ne. Počeli smo pregovore sa Dejvidom Bizbalom koji bi nastupio zajedno sa Rijanom. Svi znaju kakva je zvezda Rijana, a Dejvid Bizbal je najuspešniji takmičar „Operacije trijumf“ u svetu, koji ima ubedljivo najveće tiraže u latino regionu. Bilo bi idealno da učesnici, polaznici naše muzičke akademije, upoznaju nekoga ko je napravio fenomenalnu karijeru i prodao milionske tiraže, a krenuo je kao i oni - priča Stamenković i dodaje:
- Moja želja je da se ove godine kao gost pojavi i bivši frontmen Azre Džoni Štulić i nadam se da ćemo uspeti u toj nameri.
O karijeri pobednika brinuće jedna renomirana svetska producentska kuća, a najdalje se u pregovorima odmaklo sa „Univerzalom“.
- Ugovor sa „Univerzalom“ je bio veoma blizu, ali je trenutno stopiran, a kako bismo malo proverili našu tržišnu vrednost uključili smo i ostale velike kuće u pregovore. Pregovori sa „Univerzalom“ nisu propali i velika je verovatnoća da ćemo sa njima i postići dogovor na kraju. I dalje smo i jedni i drugi zainteresovani, i Anastazija i dolazi u nas šou zahvaljujući „Univerzalu“ - priča Stamenković i dodaje: - Konkretno je zapelo oko procenta, kao i obično, i jer nisu dali adekvatne garancije za marketinško ulaganje u svetu. Najvažnije je da na kraju naši izvođači najbolje prođu, a to je i naš interes jer će oni biti eksluzivci "Melody Musica", muzičke kuće koju smo sami osnovali.
Ljudi iz „Emotiona“ odlučili su da naprave i muzičku kuću kako bi pobedniku izdali album i pogurali ga na svetsko tržiste.
- Pošto je u celom regionu bukvalno prazan prostor za rok i pop muziku, sigurno ćemo izdati još pet-šest albuma ostalim učesnicima jer imamo fenomenalan kasting. Takođe, iz svake zemlje učesnice najbolje plasiranog spremaćemo za „Evrosong“, odnosno nacionalne izbore koji idu veoma brzo posle „Operacije trijumf“.

Нема коментара: