21. 8. 2008.

Vlatko Stefanovski večeras u Tivtu

Nekadašnji vođa grupe Leb i sol, vrhunski muzičar i instrumentalista Vlatko Stefanovski večeras će održati koncert na tivatskoj gradskoj rivi "Pine", u organizaciji Turističke organizacije Tivta, a pod pokroviteljstvom ove opštine

To je treći po redu koncert na "Pinama" koji je, u cilju što kvalitetnije ponude gostima (koji odmor provode u Tivtu), organizovala lokalna turistička organizacija u saradnji sa SO Tivat.
U okviru te serije koncerata, prošle sedmice na "Pinama" svirala je grupa Regina, a pre njih gostima su se na istom mestu predstavili Neša "Galija" i grupa Sintezis iz Skoplja.
Koncert Vlatka Stefanovskog počinje u 22 sata, a predgrupa Fri džek iz Tivta najavljena je za 21 sat.
Stefanovski je nastupio i na drugom džez festivalu "White field 2008", koji je održan u Bijelom Polju početkom jula, a nedavno je u okviru "Nikšić gitar festa" imao izuzetno uspešan koncert u duu sa Pablom de la Kruzom.
Tom koncertu na nikšićkom bedemu prisustvovalo je približno hiljadu i po ljubitelja klasične gitare koji su istinski uživali u njihovoj svirci.
Sam Stefanovski je, kako je kasnije naveo, s koncerta poneo fantastične utiske a tada se, javno založio i za "demetropolizaciju kulture", budući da su mali gradovi (usled sadržajne prezasićenosti metropola)- sve češće nosioci značajnih kulturnih dešavanja.
Stefanovski već dugo gradi solo karijeru, a iako su Leb i sol svojom prošlogodišnjom povratničkom mini turnejom pothranili očekivanja i nade da će nastaviti da rade zajedno, čak i da će snimiti novi studijski album, to se nije dogodilo.
Stefanovski je odmah uložio veto na takve planove, a bez obzira na to preostali trojac je prošle godine u Ohridu pokušao da nastavi tamo gde su sa Leb i sol nekad stali, ali zakratko.
Ubrzo ih je napustio i bubnjar Garo Tavitijan, pa su Bodan Arsovski i Koki Dimuševski okupili novu grupu, ali su zadržali i staro ime. U novosadskom studiju "Hammer" snimili su i novi materijal, a gosti na albumu su im bili Dado Topić i Sergej Trifunović.

Нема коментара: