21. 8. 2008.

QUI (ex Jesus Lizard) sviraju u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani

The Jesus Lizard je ex YU publika imala prilike da vidi samo jednom, daleke 1991. godine, a kada su ubrzo počeli da slove za najintrigantnije underground noise-rock ime, samo smo sa setom posmatrali kako njihove redovne evropske turneje zaobilaze ove krajeve zbog rata. A kada se koncem 90-ih situacija popravila, Lizardi su se raspali i zauvek otišli u rock istoriju

No, njihov uticaj su u novom mileniju nastavili novoosnovani duet band Qui (Paul Christensen – bubnjevi, vokal i Matt Cronk – gitara, vokal) koji 2001. objavljuje debi album "Baby Kisses".
Dugo vremena su se koprcali po striktnom američkom undergroundu, sve dok im se 2006. nije pridružio David Yow bivši pevač The Jesus Lizard s kojim su 2007. objavili drugi album "Love's Miracle". U sklopu promotivne evropske turneje posetili su Zagreb (3. 12. 2007., KSET), a evo nešto manje od godine dana kasnije ista ekipa se ponovno vraća na stari kontinent na novu turneju.
Turneja im počinje 29. 8. nastupom na South Mainstream Festivalu u nemačkom Cammeru, a potom će obići 10-ak zemalja. Na ovom području koncerte će održati u Zagrebu (10. 9., SC), Beogradu (11. 9., SKC) i Ljubljani (12. 9., Menza pri koritu).

Нема коментара: