30. 8. 2008.

Memorijal Sergio Blažić Đoser ipak 20. put!

Deset godina nakon smrti legendarnog pevača Atomskog skloništa, Sergia Blažića Đosera (umro 18. 1. 1987.), grupa Sergiovih prijatelja organizovala je u Puli turnir u malom fudbalu u počast preminulom rokeru. A sledeće je lider benda Bruno Langer zajedno sa Dadom Topićem, Janezom Bončinom i Akijem Rahimovskim pokrenuo "Đoserov memorijal" kao neku vrstu rock festivala

Iz godine u godinu, čak i u teška ratna vremena, brojni veliki bendovi su redovno dolazili u Pulu i svirali za Đosera.
Prve krize u tradiciji dogodile su se 2004. Koncert, bez podrške pokrovitelja, nije održan. Prošle godine, kada je "Đoserov memorijal" trebao imati 20. izdanje, stvar se ponovila.
Očito je da ima onih kojima ovakav vid tradicije i iskazivanja počasti ključnim osobama u rocku (naglasak je na rocku) ništa ne znači. Srećom, Bruno Langer je uporan i s lokalnim pokroviteljima je, ipak, sredio stvar.
Dakle, 20. Memorijal će se dogoditi 12. 9., uz koncert u puskoj Areni i sportska nadmetanja u Domu sportova Mate Parlov.
Na koncertu u Areni nastupiće, uz nezaobilazno Atomsko sklonište, Željko Bebek, Tifa, Alen Islamović, Time, Aki Rahimovski, Urban, Massimo, Neno Belan, Boris Novković, Crvena jabuka, Tony Cetinski kao i "gosti iznenađenja".
Cela manifestacija će ove godine imati humanitarni karakter i njen prihod je namenjen udruženju "Hrabro srce".
Biografija
Sergio (Serđo) Blažić "Đoser" je rođen 8. aprila 1951. godine u Puli. Karijeru rock pevača započinje u Hushu iz Pule te Bumerangu iz Kopra, a nakon toga postaje član Atomskog Skloništa sa kojima snima desetak albuma.
Jedne nedeljne večeri, 18. januara 1987. godine nakon duge i teške bolesti, Sergio umire u pulskoj bolnici.

Diskografija
1978 "Ne Cvikaj Generacijo"
1978 "Infarkt"
1980 "U Vremenu Horoskopa"
1981 "Extrauterina"
1982 "Mentalna Higijena"
1984 "Zabranjeno Snivanje"

Нема коментара: