30. 8. 2008.

Thin Lizzy 4. oktobra nastupaju u Beogradu

Slavni irski hard rok bend Thin Lizzy, momci čija je muzika uticala na razvoj brit pop, ali i muziku mnogih slavnih bendova (poput grupa Oasis i Metallica), dolaze u Beograd. Predvođeni pevačem i gitaristom Džonom Sajksom, Thin Lizzy će svirati u beogradskom Domu sindikata 4. oktobra, s početkom u 20 sati

Bend Thin Lizzy je svoje prve hard rok korake načinio davne 1969. godine u Dablinu. U originalnoj postavi, frontmen benda bio je Fil Linot, koji je imao ulogu tekstopisca, basiste i glavnog vokala. Ubrzo se sastav ustoličio kao jedan od najuticajnih na Ostrvu, a kao nezaboravni hitovi stoje numere „Whiskey in the Jar“ (više puta obrađivana od raznih bendova, uključujući i Metallicu), „Jail break“, „The boys are back in town“ i „Bad reputation“. Simpatični momci iz radničkog grada govorili su da su na njih najveći uticaj imali Bob Dilan, Van Morison, te Brus Springstin, ali i tradicionalna irska literatura, dok su muzički kritičari njihovu elegičnu ali čvrstu muziku klasifikovali kao tradicionalni hard rok i hevi metal.
Trenutna postava Thin Lizzy je sastavljena od muzičara koji su sa svojim bendovima obeležili veliku epohu hard rok muzike. Danas je frontmen Džon Sajks, slavni gitarista, poznat po radu u grupama Streetfighter, Whitesnake, Tygers of PanTang i mnogim drugim, a s njim će se na sceni naći gitarista Skot Gorham, bubnjar Tomi Oldridž (eks Black Oak Arcansas i Whitesnake) i bas gitarista Frančesko Dikozmo.
Prodaja ulaznica za koncert počinje već u ponedeljak, a jedinstvena karta po ceni od 1.200 moći će da se kupi na svim prodajnim mestima „Bilet servisa“, „Eventima“, „Card servisa“ i blagajni Doma sindikata. Na dan koncerta, cena ulaznice će iznositi 1.500 dinara.

Нема коментара: