30. 8. 2008.

Rimska noć sa Emom Šaplen u Viminacijumu

Operska diva fascinantnog glasa i pop senzibiliteta večeras peva u Srbiji u romantičnom ambijentu iskopina rimskog grada

Koncertom francuske primadone Eme Šaplen večeras će na antičkom lokalitetu Viminacijum započeti projekat "Opera Balkanika" koji je osmišljen radi promocije rute rimskih careva (Itinerarijum Romana Serbie).
Šaplenova će nastupiti u pratnji orkestra i mešovitog hora Radiotelevizije Srbije, pod vođstvom Ognjana Radivojevića, i uz gostovanje kompozitora i pijaniste Aleksandra Simića.
Pomoćnik ministra kulture za zaštitu kulturne baštine Miomir Korać rekao je da je koncert francuske operske dive prvi u okviru projekta "Opera Balkanika".
- Ideja je da na arheološkim lokalitetima u antičkom ambijentu dovodimo velike umetnike da bi spojili scenski, muzički, kulturni izraz i kulturnu ostavštinu u jednu celini koja bi posetiocima i umetnicima dala poseban doživljaj, objasnio je Korać u intervjuu Tanjugu.
Šaplenova će koncert održati u okviru carskog mauzoleja, a za tu priliku posebno se priprema ceo ambijent i moći će neposredno da primi oko 500 posetilaca, rekao je Korać.
Koncert u Viinacijumu počinje u 21 čas, a Beograđani koji se odluče da prisustvuju koncertu Eme Šaplen, u okviru manifestacije "Rimska noć", imaće obezbeđen prevoz, a cena povratne karte je 1.200 dinara.
Organizatori su najavili da će autobusi polaziti s parkinga kod Centra "Sava" u 16.30, 17.30 i 18.30 sati, a rezervacija karata može se izvršiti na broj telefona 011-32-84-383.
Oni, koji budu želeli malo zanimljiviji put do Viminacijuma, mogu to učiniti vozom "Romantika" koji kreće u 16.15 časova sa levog koloseka železničke stanice u Beogradu, a cena karte se kreće od 566 dinara za prvu klasu do 392 dinara za treću, dok za decu i penzionere karta košta 283 dinara.

Нема коментара: