18. 8. 2008.

Grupa RBD se raspada, ali ipak dolaze u Beograd

Meksička pop grupa RBD najavila je na svom sajtu da će uskoro prestati da postoji. Najverovatnije će održati sve zakazane koncerte na predstojećoj turneji, a među njima je i nastup u „Beogradskoj areni“ 7. septembra. Čini se da će ovo biti jedna od poslednjih prilika da ljubitelji meksičke tinejdžerske grupe vide svoje ljubimce na okupu

- Svakom velikom projektu potrebno je da se transformiše kako bi nadmašio samog sebe i mi danas započinjemo taj proces. Naši predstojeći koncerti u Španiji 21, 23. i 25. avgusta biće početak raspada grupe. Za sada, naši zakazani nastupi su u Srbiji, Sloveniji, Rumuniji, Venecueli, Argentini, Peruu, Brazilu, zatim veoma poseban koncert u Los Anđelesu i, naravno, u Meksiku - navode članovi grupe i nadaju se da će na ovoj poslednjoj turneju osetiti čaroliju koja traje poslednje četiri godine.
Grupa RBD nastala je 2004. od junaka TV serije „Buntovnici“ (Rebelde), a nastavila je sa nastupima i po završetku serije. Pop šestorka je postala popularna u zemljama španskog govornog područja uz hitove kao što su „Salvame“ i „Un Poco de Tu Amor“, ali se njihova popularnost širila gde god je serija dobro prihvaćena. U Srbiji je takođe serija bila veoma gledana, grupa toliko popularna da ima svoj fan sajt na srpskom, te je vest o raspadu brojne fanove ostavila u neverici. Na internet sajtu fanova RBD iz Srbije tako se pozivaju forumaši da potpisuju peticije podrške, sa nadom da će se popularni Meksikanci ipak predomisliti i nastaviti s radom, a takođe, oni upućeniji raspravljaju o mogućim razlozima za ovakav postupak članova grupe.
Sastav RBD najčešće izvodi muziku koja se pušta u seriji, a postigli su izuzetan uspeh nezavisno od same serije. U Meksiku su postali jedna od najkomercijalnijih grupa, a njihova popularnost već godinama raste i u inostranstvu.

Karte od 1.600 do 6.000 dinara
Ulaznice za koncert u „Areni“ koštaju 1.600, 2.200, 2.500, 2.700, 3.500 (VIP) i 6.000 dinara (loža). Karte se mogu kupiti u „Tiketlajnu“, „Eventimu“, prodavnicama IPS-a, „Mamutu“, „Takvud sinepleksu“ i na blagajni „Beogradske arene“.

Нема коментара: