23. 7. 2008.

Ljubavna revolucija: Leni Kravic nastupa sutra u Beogradskoj areni

Leonard Albert Kravic, poznatiji kao Leni, koga ćemo sutra slušati i gledati u Beogradskoj areni nastupiće u Srbiji prvi put. Kako najavljuju organizatori iz firme „Lupa promošna“ nastup u Areni u okviru „Love Revolution“ turneje počeće od 21 sat, dok je kao predgrupa najavljen beogradski sastav „Neverne bebe“. Poznati američki muzičar u Beogradu promoviše novi album „It Is Time For a Love Revolution“

Kravic, kako organizatori poručuju, u Srbiju dolazi autobusom - kućom na točkovima, i trebalo bi da u Beogradu provede dve noći, dok će 5. avgusta pevati u Budvi, 6. u Zadru, a 3. avgusta u Ohridu. Leni Kravic rođen je 26. maja 1964. godine u NJujorku, a svoju muzičku karijeru započeo je u Los Anđelesu zahvaljujući prijateljstvu njegovih roditelja sa Djukom Elingtonom, Elom Ficdžerald i Majlsom Dejvisom.
Zbog majke, koja je bila glumica, porodica Kravic se seli u Los Anđeles, gde mladi Leni tri godine peva u horu, ali ubrzo počinje da sluša popularne rok grupe „Led Zeppelin“, „Pink Floyd“, „Kiss“, „Aerosmith“... Sa 15 godina definitivno odlučuje da postane muzičar i odlazi od kuće, a spava kod prijatelja ili u kolima. Uspeva da završi srednju školu i zatim ubeđuje oca da mu da novac, ali ne za fakultet, već za prvi demo-snimak. NJegovi roditelji se razvode 1985. i to ga pogađa, a odnosi sa ocem postaju sve zategnutiji, pa se Leni u potpunosti posvećuje muzici. Kao član „California Boys“ hora Kravic pravi svoje prve korake ka rok muzici, i pod velikim uticajem Princa polako ulazi u svet muzike. Debi album pod nazivom „Let Love Rule“ Kravic objavljuje 1989. godine. Album ubrzo postiže iznenađujući uspeh i skreće pažnju muzičkih kritičara na mladog umetnika. Ubrzo slede albumi „Mama Said“ iz 1991. godine i „Are You Gonna Go My NJay“ iz 1993. godine, koji postiže veliki uspeh i omogućuje Leniju Kravicu prodor na komercijalnu muzičku televiziju MTV, ali i velike koncertne nastupe.
Tokom svoje karijere Kravic nije dozvoljavao sebi da bude ukalupljen u određeni muzički žanr. Do sada je snimio sedam studijskih albuma, a procenjuje se da je prodato više od dvadeset miliona nosača zvuka sa njegovom muzikom. Osvajao je brojne muzičke nagrade, a Gremi priznanja za najboljeg muškog izvođača dobijao je četiri godine zaredom (od 1988. do 2002.). Oženio se 1987. godine sa glumicom Lizu Bone, sa kojom ima ćerku Zoi Izabel. Razveli su se pre pet godina.

Leni Kravic u brojkama

Trinaest godina pre nego što se Leni rodio, u Koreji je poginuo njegov ujak po kome je dobio ime Leonard.
Tri godine je imao kada je počeo da lupa u šerpe i tiganje.
Peti rođendan je proslavio uz Djuka Elingtona, koji mu je otpevao rođendansku pesmu.
Sedam godina je imao kada je gledao prvi koncert „Jacksons 5“ u „Medison skver gardenu“.
Prodato je osam miliona primeraka njegovog kompilacijskog albuma „Greatest hits“ .
Prvo mesto britanske top-liste osvojila je pesma „Are You Gonna Go My Way“.

Нема коментара: