23. 7. 2008.

„Rebelde“ već prodali pola „Arene“

Popularna meksička grupa RBD, koju čine zvezde popularne tinejdžerske telenovele „Rebelde“ („Buntovnici“) nastupiće u „Beogradskoj areni“ 7. septembra, a mada je do koncerta ostalo mesec i po dana, prodato je već 7.000 karata

- Interesovanje publike je ogromno, već smo prodali oko 7.000 ulaznica, iako prava medijska kampanje još nije ni počela. Nema nikakve sumnje da će svih 15.000 ulaznica ubrzo biti rasprodato - rekao je za „Blic“ Đorđe Milutinović, direktor „Beogradske arene“, koja organizuje gostovanje meksičke grupe.
Da podsetimo, meksička sapunica „Rebelde“, čija je radnja smeštena u privatnu srednju školu u Meksiko Sitiju, počela je sa emitovanjem 2004. i ubrzo je postala neverovatno popularna širom sveta. Trenutno se prikazuje u 65 zemalja.
Bend RBD čini šest glavnih glumaca u seriji: Anaji Đovana Portiljo, Dulse Marija Savinjon, Maite Peroni Berlegi, Alfonso Erera Rodrigez, Kristofer Fon Ukerman i Hoze Kristijan Čaves Garsa.
Debitantski album ova poznata meksička grupa objavila je u decembru 2004, a veliki hitovi su postale numere „Solo Quedate en Silencio“, „Salvame“ i „Un Poco de Tu Amor“. Ploča je u Latinskoj Americi prodata u milionskom tiražu, a iako nije objavljena na engleskom jeziku, u Americi je prodato više od 400.000 kopija.
U oktobru 2005. RBD su objavili ploču „Nuestro Amor“, koja je prvog dana nakon izdavanja u Meksiku prodata u 130.000 primeraka! Sličan uspeh su ponovili i u Americi, a album sa kojeg su skinuti hitovi „Aun Hay Algo“ i „Este Corazon“ zauzeo je treće mesto na „Bilbordovoj“ listi latino albuma. Za ovu ploču RBD su 2006. bili nominovani za latino „Gremi“ u kategoriji za najbolji pop album.
RBD su do sada objavili pet studijskih albuma koji su prodati u više od 10 miliona primeraka.
O popularnosti ovih tinejdžerskih zvezda kod nas govori i veliki broj fan klubova na internetu, kao i peticija koju su obožavaoci iz Srbije pokrenuli kako bi svoje junake gledali i slušali uživo. Želja će im se ostvariti 7. septembra, a u „Areni“ se očekuje pravi latino spektakl.

Karte od 1.600 do 6.000 dinara

Ulaznice za koncert koštaju 1.600, 2.200, 2.500, 2.700, 3.500 (VIP) i 6.000 dinara (loža). Karte se mogu kupiti u „Tiketlajnu“, „Eventimu“, prodavnicama IPS-a, „Mamutu“, „Takvud Sinepleksu“ i na blagajni „Beogradske arene“.

Нема коментара: