23. 7. 2008.

Festivali u komšiluku obećavaju lud provod

Organizatori mađarskog Sigeta (12 - 18. avgust) obezbedili su impresivnu listu izvođača, koje predvodi Alanis Moriset. Ovog leta vas čekaju i Frikvensi u Salzburgu, Rifreš u Kotoru... Propustili ste Exit, niste imali dovoljno para za Glastonberi ili Rock im Park - ne brinite, do kraja leta ima muzičkih festivala na kojima možete pronaći dovoljno dobre muzike i odličan provod

Organizatori najvećeg muzičkog festivala u Mađarskoj Sigeta (12 - 18. avgust) uspeli su da opet obezbede i više nego impresivan lajn-ap. Tako će prvog dana na glavnoj bini pevati Alanis Moriset, a sutradan „The Presidents of the United States of America”, „ Kaiser Chiefs” i Jamiruquaia. Na listi izvođača su još i Rosin Marfi, R.E.M. i „The Killers”. Zanimljivo je da će na festivalu svirati i Goran Bregović, i to na glavnoj bini „World music” 16. avgusta.
Cene karte za jedan dan festivala su 32 evra, dok je komplet 100 evra. Ako želite da budete u kampu, cena karte za svih šest dana košta 120 evra. Ove godine domaće agencije nemaju aranžmane, ali zato preko agencije „Geaturs” za 40 evra, odnosno 70, koliko košta povratna karta, možete mini busom do Budimpešte.
Festival Frikvensi u Salzburgu počinje 14. avgusta i trajaće tri dana. Kapacitet ovog festivala je 150.000 posetilaca pred kojima će nastupati R.E.M., „Babyshambles“, „Travis”, „The Hives”, „Manic Street Preachers”, „The Killers”... Cena ulaznice je 85 evra, odnosno 99 evra uz mesto u kampu, dok su VIP ulaznice 179 evra. Do Salzburga možete da stignete redovnom autobuskom linijom sa glavne autobuske stanice u Beogradu. Cena karte u jednom smeru je 4.080 dinara a povratne je 6.500. Vozna karta do Beča košta 70 evra a povratna 105 evra, dok za avionsku kartu treba izdvojiti do 350 evra.
Festival Rifreš ove godine se održava u Kotoru od 7. do 10. avgusta u kompleksu „Maximus“, smeštenom u zidinama Starog grada. Na tri različite bine, nastupiće oko 50 izvođača tokom četiri dana, a među najzanimljivijim imenima su Šaram iz dueta „Deep Dish”, DJ Sultan, Dejv Klark, Daren Emerson, Edo Maajka i drugi. Karte koštaju od 22 do 50 evra, a do Kotora možete stići „Lastinim” autobusima po ceni od 4.550 dinara, koliko košta povratna karta.
Takođe u komšiluku možete posetiti festival “Spirit of Burgas”, na bugarskom primorju. Festival počinje 15. avgusta i traje tri dana a mesto na lajn-apu imaju „Asian Dub Fondation” i Groove Armada. Karta za sva tri dana festivala košta 99 evra, odnosno 129 evra na ulazu, dok za jednodnevnu kartu treba izdvojiti 39 evra. Povratna autobuska karta preko beogradskih agencija do Burgasa košta do 3.000 dinara.

Нема коментара: