30. 8. 2013.

The Dead Weather: Jack White radi na novim pesmama

The Dead Weather trenutno rade na novim pesmama. Prema tweetu koji je objavio Third Man Records, bend je u studiju Third Man u Našvilu

The Dead Weather čine Jack White, Allison Mosshart iz grupe The Kills, Dean Fertita iz Queens Of The Stone Age i  Jack Lawrence iz bendova The Greenhornes i The Raconteurs. Svoj prvenac "Horehound" objavili su 2009, a nakon toga su izdali još i "Sea of Cowards" 2010. godine.

Jack White je nedavno izjavio kako je snimao sa grupama Dead Weather i Raconteurs, s kojima je sarađivao još i tokom rada u bendu White Stripes. "Svi smo sada u Nešvilu - i članovi Raconteurs i članovi Dead Weather, često idemo zajedno na izlete, dobro se slažemo. Takođe smo i snimili par stvari," kaže White.


White je potvrdio i da radi na novom materijalu, ali da ne zna kada (ni hoće li uopšte) izaći naslednik njegovog solo debija "Blunderbuss". "Radim trenutno na oko 20-25 pesama i snimam sa oba benda s kojima sarađujem (Buzzards i Peacocks). Nema nikakvog takmičenja između njih. Ljudi pišu i snimaju pesme dok ne odlučim šta će se na kraju desiti. Nisam još uvek odlučio," rekao je White.

Нема коментара: