30. 8. 2013.

Gibonni: "20th Century man" (video)

Nakon sjajnih videospotova za singlove "Hey Crow" i "Broken Finger" s aktualnog albuma "20th Century Man", Gibonni nam predstavlja novi videospot i to ovoga puta za naslovnu pesmu albuma

Videospot za pesmu "20th Century man" režirao je Filip Filković Philatz, a o saradnji s Gibonnijem je izjavio:
- Pričao sam s Gibonnijem o idućem koraku vezano uz našu suradnju na videospotu i oboje smo se odmah složili oko ideje za pjesmu "20th Century Man". Dugo smo pričali i iz toga sam pokupio sve njegove emocije u vezi s prijašnjim vremenskim razdobljem, na koje smo se željeli reflektirati u videu. Spot se obraća jednom periodu koji se trenutačno u većini slučajeva stereotipno prikazuje u popularnoj kulturi tako da sam želio izbjeći taj tipičan pristup i krenuo proučavati ikoničke događaje tog vremena kako bih izvukao kvalitetne reference i ideje da sve skupa spojim u videospotu kroz apstraktnu dinamičnu radnju.


Snimanje je bilo jako zabavno i nama iza kamere i Gibonniju, koji je ovaj put morao napraviti mnogo stvari koje inače ne radi na spotovima; trčao je i probijao se kroz zidove, padao na pod, podizao se, ponovno padao i dao svoj duh snimkama s kojima smo poslije radili. Ovo nam je već šesti spot na kojem surađujemo uz ostale projekte, tako da smo se već dobro upoznali, znali što u kojem smjeru kuca i kako funkcioniraju obje strane i kako da ultimativno napravimo i predstavimo spot kakav trenutačno nitko ne očekuje.

Нема коментара: