5. 7. 2013.

Važno Obavještenje: Najperspektivniji banjalučki bend!

Jelen Demofest treću godinu za redom dodjeljuje novčanu nagradu za najperspektivnji banjalučki bend. Ovu laskavu titulu u 2013. ponijeće bend Važno Obavještenje
Autor: BUKA

"Cilj ove nagrade je da da poseban doprinos razvoju muzičke scene grada Banjaluke, grada u kojem se Demofest razvija.  Suočeni sa činjenicom da se svake godine na festival prijavi veliki broj banjalučkih bendova, pružili smo im priliku da, bez obzira na učešće ili neučešće na festivalu, osvoje nagradu koja u određenoj mjeri može pomoći razvoj njihovog stvaralaštva", istakli su iz organizacije festivala.
I ove godine na poštansku adresu festivala stigao je veliki broj prijava bendova koji su željeli da ponesu titulu najperspektivnijeg banjalučkog benda, ali i da osvoje novčanu nagradu u iznosu od 2.000,00 KM. S obzirom na jaku konkurenciju, odluku nije bilo lako donijeti.


Ove godine odlučili smo se da titulu Najperspektivnijeg banjalučkog benda ponese bend Važno Obavještenje čiji smo rad intenzivno pratili i prije otvaranja ovog konkursa. Snaga, moitivisanost, originalan autorski izražaj i konstantan rad na promociji autorskog rada kvaliteti su koji idu uz ime ovog vrlo perspektivnog mladog banjalučkog benda,” istakla je Brankica Janković, direktor festivala.

U prijavi koju su dostavili kažu: “Važno je da o nama znate  da smo odlučni da istrajemo u priči koju smo započeli sa ozbiljnim i profesionalnim pristupom svim segmentima ovog zanimanja. Nismo bend za jednu sezonu, nismo prolazni trend, nismo grupa koja će da se raspadne nakon prvog albuma, pa da se na silu sastavlja za potrebe tezgarenja.” 

Bendu će nagrada biti uručena na festivalu koji će biti održan od 18. do 20. jula na tvrđavi Kastel.

Više informacija na www.jelendemofest.org.

Нема коментара: