5. 7. 2013.

Foo Fighters: Punoletni!

Na jučerašnji dan prije 18 godina grupa Foo Fighters izdala je svoj debitantski album

Foo Fighters je američka grupa čije se pesme ubrajaju u žanr alternativnog rocka. Bend je osnovao 1995. godine Dave Grohl, vokal i gitarista, nakon raspada svoje prijašnje grupe, planetarno popularne Nirvane u kojoj je svirao bubnjeve

Sastavu su se pridružili Nate Mendel (bas), William Goldsmith (bubnjevi) i Pat Smear (gitara). Svoj prvi album Foo Fighters objavili su 1995. godine, no već nakon objave drugog albuma "The Colour and the Shape" (1997.) Goldsmith i Smear napustili su grupu.
Njih su zamenili Taylor Hawkins i Franz Stahl. Grupa je 1999. godine objavila i svoj treći album "There Is Nothing Left to Lose". Stahl je, kao i njegov gitaristički prethodnik Smear, napustio Foo Fighterse i sastav je dobio novog gitaristu Chrisa Shifletta. 2002. godine Foo Fightersi su objavili svoj četvrti album "One By One". 2005. usledio je album "In Your Honor" koji se sastojao od dva diska od kojih jedan sadrži akustične, a drugi hard-rock pesme.

Svoj šesti po redu album "Echoes, Silence, Patience & Grace" izdali su 2007. godine. U svojoj su karijeri osvojili tri Grammyja za najbolji rock album, a svih šest albuma im je bilo nominovano za Grammy.

Njihov najnoviji album iz 2011.godine nosi naslov "Wasting Light".

Нема коментара: