19. 7. 2013.

Rokolomotiva: "Omara Beach" (video)

Rokolomotiva, splitska alter-pop grupa, objavljuje singl "Omara Beach", kao najavu albuma prvijenca "Rudijev blef" koji će se u izdanju diskografske kuće Dallas Records ovog ljeta naći na policama CD shopova
Izvor: SoundGuardian

"Omara Beach", prava "ljetna" pjesma, idealna je najava za dugu, toplu koncertnu sezonu koju najavljuje Rokolomotiva. Autor pjesme je Ivan Perić.


Rokolomotiva, koju karakterizira specifična autorska poetika i melodični zid alternativnog rocka i mediteranskog popa, iza sebe ima dug garažni staž i mnogo živih nastupa. Ističu se svirka u emisiji "Demobox" Hrvatskog radija Split, lanjski nastup na Festivalu Lastovo- otok glazbe te recentni koncert u klubu "Lazareti" u Dubrovniku, gdje je standardnu postavu Rokolomotive, Stipe Vidić - glas i gitara, Ivan Perić- gitara, Rudolf Vučemilović - bas i Ivan Fistanić - bubanj, oplemenio prof. Marin Limić na klaviru i klavijaturama.

Prapočeci Rokolomotive sežu u 1990-te u Splitu kad Stipe Vidić, Ivan Perić i pokojni Mato Janjić počinju stvarati autorske skladbe. Godine 2001. Vidić i Perić su se povezali S Rudolfom Vučemilovićem, iskusnim basistom splitske underground scene („Rapa Nui”, „Rumplstinsky”). Nakon nekoliko promjena bubnjara grupi se 2005. pridružuje Ivan Fistanić („Pelegrin“, „Krankenhaus”, „Uši i puši“, čime se postava ustaljuje, te se održavaju samostalni koncerti po klubovima i gradovima Dalmacije (Dubrovnik, Split, Zadar, Makarska, Vis, Lastovo). Godina 2009. je vrlo značajna za Rokolomotivu jer tada upoznaju Mišu Limića, kompozitora i vođu kultne grupe Stijene koji u sljedećih nekoliko godina značajno utječe na grupu svojim znanjem, iskustvom i energijom.

Нема коментара: