10.07.2013.

AmanZaman: „Duvaj ga!“ (video)

Pilot singl benda AmanZaman iz Svilajnca predstavlja novi zvuk i snagu poruke sa predstojećeg albuma. Pesma „Duvaj ga!“ koristi punu izvornost i višeznačnost žargona, svima razumljivog govora ulice (i u lice), da iznese bes cele generacije mladih jer sve više shvata gubitak vremena koje odnosi zlohudost kojom je obuzeto naše društvo
Izvor: SvetGitara

Istovremeno, pruža nadu u svetlost koja sija u svakom pojedincu. Hrabro kombinujući elemente reggae, ska, elektro i etno izraza AmanZaman uspeva da ostane iznad banalnosti modernih tumačenja tradicije, koristeći je kao antipod osnovnom toku pesme.

Video spot, u izvedbi kuće „Hood Video“, simbolizmom individualnih paralelnih sekvenci pucanja balona, revolucionarne bakljade i uličnog plesa sa scenama nastupa benda u ciglanoj rupi i specijalnih gostiju u raljama zanosa lima, u potpunosti podržava pesmu.

Na pitanje zašto poručuje svetu „Duvaj ga!“ lider i vokal benda AmanZaman Danilo Marinković odgovara:
- Pukao nam je film. Rešili smo da ovu pesmu poklonimo svim ljudima kojima je muka od svakodnevne doze gluposti, primitivizma i bezobrazluka kojoj smo izloženi! Dosta nam je jeftine i loše glume, lažnih pretenzija, degutantnog ponašanja našeg establišmenta, zvanicnika, estrade i opšte neobrazovanosti i apatije! Nema opravdanja da se ne radi na sebi, da se ne stvaraju nove vrednosti, da se normalni ne ujedine i promene. Čuće nas ako svi viknemo – Duvaj ga!
Pogledajte spot za pesmu „Duvaj ga“:

Нема коментара: