10. 7. 2013.

Pet Shop Boys: Stiže "Electric"! (video)

Dvanaesti studijski album čuvenih Pet Shop Boys-a izlazi za svega nekoliko dana, 15. jula, pod nazivom „Electric“. Nedelju dana pre zvaničnog izlaska, „Electric“ je već album nedelje na BBC radio 2!
Izvor: Mjuznews

Pet Shop Boys, verovali ili ne, funkcionišu od 1981., što će reći skoro 32 godine! Tokom karijere su prodali oko 50 miliona ploča širom sveta, osvojili 2 Brit nagrade i čak šest puta bili nominovani za Grammy.

Interesantno je da su neki od njihovih najvećih hitova, kao „It’s a Sin“, „Rent“ i „West End Girls“ nastali na samom startu njihove karijere dok su Neil Tennant i Chris Lowe još uvek eksperimentisali sa zvukom u Tennantovom stanu u Čelziju i kasnije tokom ’82 u skromnom studiu u Camden Town-u. Malo je poznato da su isprva odabrali ime West End koje u nešto kasnije promenili u čuveno Pet Shop Boys.

„Electric“ nam dolazi svega godinu dana od izlaska prethodnog albuma „Elysium“ koji je dobio generalno pozitivne ocene od strane kritičara ali se od albuma „Electric“ očekuje daleko više. Da očekivanja nisu bez osnova govori i komentar novinara Q Magazina koji je kratko i jasno najavio da su Pet Shop Boys sa albumom „Electric“ uspeli da naprave nešto speklatularo.

Нема коментара: