18. 6. 2013.

Džordž Benson: Usamljena zvezda na Summertime Jazz festivalu

Nastup američkog džez muzičara Džordža Bensona 7. jula u Sava centru biće jedini događaj na ovogodišnjem "Summertime" džez festivalu, saopštili su organizatori

Direktor koncertne agancije Sava centra Aleksandar Simić objasnio je da je ove godine "Summertime" više brend nego festival i da će zbog teške finansijske situacije biti organizovan "samo jedan, ali vredan koncert".

Simić je primetio da je finansijska situacija teška i da ljudi nemaju para za sve koncerte, pa su odlučili da ovim "velikim koncertom održe vatru festivala da tinja", u nadi da će narednih godina uspeti da organizuju ponovo višednevnu manifestaciju posvećenu džez, bluz i world muzici.

Direktor sektora za kulturu Sava centra Vuk Žugić naglasio je da je Benson jedan od najznačajnijih muzičara današnjice, umetnik čiji se opus kreće od džeza, bluza do fanka sa 35 solo albuma, dobitnik je 10 "Gremi" nagrada, a sarađivao je i sa velikanima Majlsom Dejvisom, Četom Etkinsom i Kvinsijem Džonsom.


- Reč je o grandioznoj figuri današnjice, o suptilnom i prefinjenom autoru koji zaslužuje svako poštovanje i želimo da zainteresujemo mlađu publiku da dođe i doživi ovog virtuoza, rekao je Žugić.

Sagor Mešković je ispred "Avalon produkcije", koja sa Sava centrom organizuje Bensonov koncert, podsetio da su oni i 2009. godine doveli slavnog muzičara na "Summertime" festival.

Ovoga puta Benson je za svoju turneju "Greatest hits tour" birao određene lokacije i dvorane i odlučio se za Beograd i Sava centar, jer je, kako je rekao Mešković, bio zadovoljan prošlim nastupom u srpskoj prestonici kada je velika dvorana SC bila puna.

Mešković je rekao da Benson posle turneje planira koncertnu pauzu i preporučio je publici da ne propusti ovu priliku da ga čuje.

Sa njim se slaže i priznati gitarista Vlatko Stefanovski koji izuzetno ceni Bensona kao vrhunskog muzičara i njegov stil sviranja, te je u nedavnom intervjuu rekao da mu je žao što će propustiti njegov koncert u Beogradu zbog svojih obaveza.

Ulaznice za Bensonov koncert su u prodaji na blagajnama Sava centra i Eventima po cenama od 2.000, 2.500, 3.000 i 3.500 dinara.

Нема коментара: