18. 6. 2013.

Banja Luka: Počele probe za predstavu „Amy Winehouse“

Jelena Stojaković - Kostimska proba
Banjalučko Studentsko Pozorište počelo je sa probama za biografsku muzičku dramu „Amy Winehouse“. Scenario potpisuju Mario Ćulum i Milan Gajić, a režiju Aleksandar Pejaković. To će biti prvo pozorište na svijetu koje će imati premijeru predstave o slavnoj britanskoj pjevačici
Autor: BUKA

Ovih dana počele su čitaće probe za novu predstavu Banjalučkog Studentskog Pozorišta, koje, iako je i dalje u lošim uslovima, nastavlja sa radom. Ovaj put ansambl obrađuje muzičku dramu o Ejmi Vajnhaus, slavnoj soul/R&B/jazz/blues pjevačici, koja je iza sebe ostavila čak pet „Gremi“ nagrada.

U predstavi neće biti dramskog sukoba, bar ne u onom klasičnom smislu, ali „Ejmi i oni oko nje“ stalno će biti u sukobu sami sa sobom, sa svojim životima, u kojima nedostaje ljubav. – izjavio je reditelj Aleksandar Pejaković. On je dodao da će akcenat biti stavljen na scenski pokret, koreografije, kao i najveće hitove u kojima će publika moći da uživa.
Ovim komadom, ansambl Studentskog pozorišta će progovoriti i o velikom pritisku koji je publika vršila nad mladom zvijezdom, od prvog, pa sve do posljednjeg kocerta u Beogradu.

U predstavi će biti angažovano preko 30 glumaca, a uloga Ejmi povjerena je Jeleni Stojaković.

- To je, zapravo, prvi put da igram lik koji je zaista postojao. Ejmi je imala specifičnu boju glasa, živjela je potpuno posebnim načinom života, koji je i uzrokovao tako ranu smrt. Mislim da je igrati njen lik definitivno najveći izazov za mene dosad – izjavila je Jelena.

Slavna muzičarka umrla je u julu 2011., od trovanja alkoholom, u 27. Godini. Nakon njene smrti, album “Back to black” iz 2006. godine, postao je najprodavaniji album 21. vijeka u Velikoj Britaniji.

Posljednje izvođenje predstave o Ejmi Vajnhaus, zakazano je na godišnjicu njene smrti, 23. jula, dok je premijera najavljena za 12. jul u 22h, na matičnoj “PODRUM” sceni Studentskog pozorišta, u Gospodskoj ulici.

Нема коментара: